« előző oldal
következő oldal »
kep
Megújult a Saferinternet.hu weboldal
2011. szeptember 27.
A VI. Médiakonferencia alatt indul a megújult www.saferinternet.hu weboldal.
kep
Elindult az IKT európai iskolákban történő alkalmazását vizsgáló első nagyszabású kérdőíves felmérés
2011. szeptember 26.
Most először indul olyan kutatás, amely kérdőíves felmérés keretében gyűjt információkat az Európa-szerte működő iskolák tanárainak és diákjainak oktatási célú technológiákkal kapcsolatos véleményéről és felhasználói szokásairól.
kep
iPad 2 táblagépeken tanulnak a diákok az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájában
2011. szeptember 23.
Az Eszterházy Károly Főiskola Bartók téri Gyakorló Általános Iskolájának egyik nyolcadikos osztálya kapta a lehetőséget, hogy egy új szemléletű módszertani kísérletbe vegyen részt, és Magyarországon elsőként alkalmazzon Ipad2 típusú táblagépeket az iskolai tanuláshoz.
kep
Digitális iskola Mátraszentimrén
2011. szeptember 21.
A Mátraszentimrén működő, szlovák nyelven is oktató Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola valamennyi pedagógusának és tanulójának van már laptopja az elmúlt időszak informatikai fejlesztései nyomán - tájékoztatta az intézmény igazgatója kedden az MTI-t.
kep
Digitális menetrend: további intézkedések szükségesek a gyermekek védelméhez - áll a Bizottság jelentésében
2011. szeptember 14.
Az Európai Bizottság jelentése ismerteti, hogy a tagállamok miként hajtják végre az európai uniós ajánlásokat annak biztosítására, hogy a gyermekek magabiztosan és biztonságos körülmények között élvezhessék a digitális világ nyújtotta előnyöket.
kep
Komputer Klubház nyílt Miskolcon a Microsoft támogatásával
2011. szeptember 5.
A klubház egyedülálló esélyt jelent a Miskolcon élő hátrányos helyzetű fiatalok számára. A házban levő infrastruktúra segítségével olyan ismeretek és készségek birtokába juthatnak, amely növeli továbbtanulásuk esélyét és kisebb eséllyel morzsolódnak le az iskolában.
kep
eTwinning hírlevél - 2011. szeptember
2011. szeptember 2.
Üdvözlünk újra minden eTwinningezőt! Reméljük, hogy jól telt a nyári szünidő, és mindenki újult erővel, friss ötletekkel kezdhet neki a tanévnek, csakúgy, mint az eTwinning!
kep
Hamarosan megjelennek az EU tagországai által készített IKT országjelentések
2011. augusztus 16.
Az Európai Iskolahálózat egyik legnagyobb szabású tevékenysége az oktatási minisztériumok főbb IKT irányvonalainak összegyűjtése és elemzése az EU tagországaiból. Az országjelentések fő célja, hogy elősegítse az aktív információcserét az IKT oktatási célú felhasználásával kapcsolatban az Európai Unió minisztériumai között.
kep
Informatikai tudáspróba a zalaegerszegi Apáczai könyvtárban
2011. augusztus 9.
Netre fel címmel könyvtár-informatikai versennyel készül az új tanévre a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ Könyvtára.
kep
Elindult az OpenEDU program
2011. július 11.
Az OpenEDU program célja, hogy a hazai köz- és felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói, informatikusai és rendszergazdái támogatott módon érhessék el a nyílt forráskódú kliens és szerver oldali megoldásokat. Az OpenEDU programhoz bármely hazai köz- és felsőoktatási intézmény szabadon csatlakozhat.
kep
Jogtiszta licenchasználat a hazai oktatásban
2011. június 21.
A korszerű informatikaoktatást és a választás szabadságát elősegítve továbbra is biztosítja a jogtiszta licenc-használatot a hazai köz- és felsőoktatásban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága. A gyártósemlegesség és a nyílt forráskódú alkalmazások megismertetése érdekében a tárca a HuEdu- és az OpenEdu-csomagokat teszi hozzáférhetővé az oktatási intézményeknek.
« előző oldal
következő oldal »