« előző oldal
következő oldal »
kep
Magyar iskola Washingtonban a világ legjobbjai között
2011. november 17.
Immáron 7. alkalommal rendezték meg a nemzetközi PIL Fórumot, ezúttal Washingtonban. A Microsoft Partners in Learning programjában közreműködő 75 ország több mint 700 pedagógusa, iskolavezetője és oktatási szakembere vett részt.
kep
Innovatív tanárok Lillafüreden
2011. november 14.
Harmadik alkalommal rendezte meg a Microsoft Magyarország és a Modern Iskola magazin a Partners in Learning Fórumot, az innovatív tanárok seregszemléjét. Az őszi szünetben, 2011. november 3-4-én Lillafüreden tartott szakmai találkozón százötvenen vettek részt.
kep
Út a jövőbe - a fenntartható fejlődés oktatását segítő weboldal indult
2011. november 7.
Az utajovobe.eu weboldal a fenntartható fejlődés gyakorlati oktatásához kíván segítséget nyújtani a középiskolásoknak és az őket tanító pedagógusoknak. Oktatási segédletként, a tankönyvek anyagát kiegészítő színes, gyakorlati példákon keresztül kívánja közelebb hozni az emberekhez a fenntarthatóságot, a környezettudatos gondolkodásmód és életforma szükségszerűségét.

kep
Elérhetőek a VI. Nemzetközi Médiakonferencia előadásai
2011. november 3.
A VI. Nemzetközi Médiakonferenciát 2011. szeptember 26-28-án rendezték meg, ahol a szakemberek megvitatták, hogyan befolyásolják az elektronikus és az írott médiumok, a számítógépes játékok és a mobiltelefon-kultúra a gyermekek és fiatalok fejlődését.
kep
Milyen nyelveket tanulnak az eTwinning program résztvevői?
2011. november 2.
Milyen nyelveket használnak az eTwinning program résztvevői? Milyen módon tanulnak a diákok idegen nyelveket a portál felületén? Az alábbi cikkből megtudhatja, saját megítélésük szerint milyen kapcsolatban állnak a tanárok a különböző nyelvekkel az eTwinning program keretein belül.
kep
Korszerű és biztonságos a hazai oktatási ágazat új adatparkja
2011. október 27.
Az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházását hajtotta végre Győrben az oktatási ágazat központi adminisztrációját kezelő Educatio Nonprofit Kft. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően a teljes köz- és felsőoktatás tanulóinak, oktatóinak és oktatási intézményeinek adatait kezelő rendszerek a kor igényeinek megfelelő, biztonságosabb környezetbe kerültek.
kep
Beszámoló az Agria Media 2011. és az ICI-11 jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferenciáról
2011. október 25.
Az Agria Media 2011. és az ICI-11 jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferenciát és Kiállítást október 11-12-én rendezték meg a Hotel Eger & Parkban. Az információs és kommunikációs technológiák oktatásban betöltött szerepét vizsgáló konferencia idén „Az információs társadalom az alkotó tudás társadalmának digitális előtere” mottót viselte.
kep
Beszámoló az eLEMÉR projektzáró konferenciáról
2011. október 24.
Az eLEMÉR projektzáró konferenciát 2011. október 21-én tartották a Leövey Gimnáziumban, Budapesten. Az esemény előadói az IKT szerepéről számoltak be.

kep
Digitális tananyag akkreditáció - prezentáció
2011. október 4.
A Hundidac kiállításon Juhász Anita képviselte az Oktatási Hivatalt, aki a digitális tananyag akkreditációról tartott előadást. A prezentáció cikkünkből tölthető le.
kep
A VI. Nemzetközi Médiakonferencia közös nyilatkozata
2011. szeptember 29.
A VI. Nemzetközi Médiakonferencia szeptember 26. és 28. között került megrendezésre Balatonalmádiban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával. A konferencia lehetőséget adott a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és az nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok és a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.
kep
Megújult a Saferinternet.hu weboldal
2011. szeptember 27.
A VI. Médiakonferencia alatt indul a megújult www.saferinternet.hu weboldal.
« előző oldal
következő oldal »