« előző oldal
következő oldal »
kep
Konferencia a „21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projekt eredményeiről
2012. március 7.
Immár 2008 nyara óta folyik a TÁMOP 3.1.1 - 21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció című kiemelt projekt megvalósítása, amelynek célja, hogy javuljon az oktatás minősége, eredményessége és csökkenjenek az esélykülönbségek. A kiemelt projekt február 24-i konferenciáján elhangzott plenáris előadások cikkünkből érhetők el.
kep
eTwinning Díjak 2012 - a győztesek
2012. március 5.
Az Európai eTwinning Díjakért folyó verseny célja a példaértékű, Információs és Kommunikációs Technológiákat felhasználó iskolai együttműködési projektek kitüntetése. A nyerteseket több mint 300 projekt közül választották ki kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően.

kep
Európai e-készségek Hét verseny
2012. március 2.
Az idei e-készségek Hét verseny minden idők legizgalmasabb versenyének ígérkezik. Az oktatók és a 14-24 év közötti tehetséges fiatalok díjazása idén öt kategóriában történik, hangsúlyozva az Európa szerte zajló legjobb e-Skills feladatokat.
kep
Az NMHH kiemelt célja a kiskorúak tudatos médiahasználatának erősítése
2012. március 1.
Az NMHH kiskorúak védelme és tudatos médiahasználata érdekében végzett feladatainak bemutatásával nyitotta meg Szalai Annamária a Gondolkozzatok és kérdezzetek című konferenciát. A Médiasmart Hungary Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett rendezvény fő témája a gyermekek médiaértésének elősegítése volt.
kep
Megjelent a Modern Iskola magazin 2012/3. lapszáma
2012. március 1.
A Modern Iskola magazin 2012/3. lapszámában interjút olvashatnak Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral, összeállítást találnak a tanévben kiírt és a még 2012-ben megjelenő közoktatás-fejlesztő pályázati konstrukciókról is.
kep
Online kereshetők az országos kompetenciamérés adatai
2012. március 1.
Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2011. évi 4., 6., 8., és 10. évfolyamos országos mérések intézményi, fenntartói és tanulói szintű elemzéseit. Az információk a www.kir.hu/okmfit oldalon érhetők el.
kep
Újdonságok a brit oktatásinformatikai kiállításon
2012. február 21.
A BETT Show Európa egyik legnagyobb, brit oktatásinformatikai kiállítása, amelyet több mint 25 éve rendeznek meg. A szervezők évente csaknem hatszáz kiállítóval, harmincezer látogatóval, és rengeteg szakmai programmal várják az érdeklődőket. Az idei konferencia január 11-14. között zajlott a hagyományokhoz hűen a londoni Olympia stadionban.
kep
Digitális pedagógia, digitális tanulás - Innovatív oktatási alkalmazások a 2012-es Sulinetwork Konferencián
2012. február 20.
Az info-kommunikációs technológia oktatási alkalmazásai iránt érdeklődő pedagógusok évről évre a Sulinetwork Konferencián ismerhetik meg a digitális írásbeliség korszerű módszertani fejlesztéseit, eszközeit. Idén Szeged adott otthont a rendezvénynek, amely kiváló teret biztosított a gyakorlatcentrikus műhelymunkáknak, az együttműködésen alapuló tanulásnak és a tapasztalatcserének.
kep
eTwinning Díjak 2012 - A szűkített lista
2012. február 10.
Megtekinthető az eTwinning Díjak 2012 verseny szűkített listája. A lista a versenyre benevezett pályázatok legkiemelkedőbb projektjeit tartalmazza, amelyek eljutottak a verseny végső bírálati fordulójáig.
kep
Online tájékoztató oktatási, nevelési intézményeknek
2012. február 9.
Az új köznevelési törvény legfontosabb változásairól online tájékoztató sorozatot indít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága az oktatási, nevelési intézmények számára.
kep
eTwinning - A mentorálás folytatása
2012. február 8.
Noha az őszi eTwinning Hetek 2011 kampány már véget ért, arra szeretnénk ösztönözni az eTwinning program résztvevőit, hogy továbbra is nyújtsanak segítséget egymásnak, különösen azon kollégáknak, akik még kezdők az eTwinning tevékenységek terén.
« előző oldal
következő oldal »