« előző oldal
következő oldal »
kep
Megjelent a Modern Iskola magazin 2012/4. lapszáma
2012. június 7.
Az idei tanév utolsó lapszámában a pedagógus-életpálya modellről kérdeztük Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkárt, a megújult Sulinetről az Educatio Nkft. szakértőit, a szakmai érdekegyeztetésről pedig a Közoktatási Intézményvezetők Munkáltatói Szövetségének elnökét, Somogyi Lászlót.
kep
Készül az Informatórium, a szegedi szuperintegrált tér
2012. június 6.
A tervek szerint év végén megnyílik a Szegedi Tudományegyetem Informatóriuma. A szuperintegrált tér bemutatja és alkalmazza az élet szinte minden területén előforduló informatikai lehetőségeket és az egyetem legfrissebb kutatásait, eredményeit.
kep
Készül az Európai Egységes Keretrendszer az informatikai kompetenciákról
2012. június 4.
A nyelvtudás méréséhez hasonló egységes keretrendszer készül az informatikai kompetenciákról a nemzetközi ECDL Alapítvány vezetésével, az Európai Bizottság megbízásából.
kep
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs
2012. május 30.
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs. Célja, hogy bemutassa a közép-európai népek hagyományos kulturális örökségét és segítse annak megőrzését
kep
Digitális Pedagógus Konferencia 2012
2012. május 29.
Május 26-án sikeresen lezajlott a Digitális Pedagógus Konferencia. Ez az országos szakmai tanácskozás a februári Digitális Nemzedék Konferencia folytatása, ahol kb. 200 pedagógus, illetve pedagógushallgató vett részt.
kep
Felzárkózik a legmodernebb európai főiskolákhoz a Kandó
2012. május 23.
A felsőoktatási intézményeket országosan sújtó negatív tendenciák kapcsán komoly fejlesztésbe kezdett az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara. A TÁMOP forrásaira támaszkodva a kar a legmodernebb oktatástechnikai eszközök kifejlesztésére vállalkozik.
kep
Informatikai tananyag angol nyelven
2012. május 18.
A következő két évben tananyagfejlesztést végez a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A pályázati forrásból megvalósuló 17 magyar és 11 angol nyelvű elektronikus jegyzetet, oktatási anyagot a tervek szerint a www.tankonyvtar.hu oldalon érhetik majd el a hallgatók.
kep
Balog Zoltán: időtálló és korszerű a Nemzeti alaptanterv
2012. május 17.
Elfogadta a kormány az új Nemzeti alaptantervet. A dokumentumot méltatva az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: annak nemzetösszetartó ereje lehet.
kep
Új utakon a netgeneráció oktatásában
2012. május 15.
Digitális világ, netgeneráció, közösségi média, megváltozott információszerzési szokások – számos új kihívás a pedagógusok számára. A megváltozott szerepek megértését és a felmerülő kérdések, problémák helyes kezelését kívánta elősegíteni a Tempus Közalapítvány konferenciája 2012. május 10-én.
kep
Teach.us projekt - Tanári közösség az Internetes tanulásért
2012. május 10.
A teach.us pedagógusok számára létrehozott online közösség célja, hogy támogassa a Web 2.0 eszközök megjelenését az iskolai tanításban és motiválja a tanárokat a modern technológia használatára az osztálytermekben. A portál egy kiindulópont a Web 2.0 bevonásával történő tanítás világához.
kep
Célegyenesben az új Nemzeti alaptanterv
2012. május 9.
A Nemzeti alaptanterv a nemzeti köznevelési törvény után a második legfontosabb dokumentum, amely a vállalt határidőn belül készült el – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az elkészült alaptanterv a köznevelési rendszer alapvető átalakítását jelenti.
« előző oldal
következő oldal »