« előző oldal
következő oldal »
kep
Az eTwinning a nyelvtanulás szolgálatában
2012. április 3.
Az eTwinning az iskolák rendelkezésére álló online közösség Európában. Annak a nyelvnek a világába vezetheti be a diákokat, amellyel a legnagyobb eséllyel találkozhatnak a mindennapi életükben – tehát amelyet osztálytársaik vagy a határ túloldalán élők beszélnek. Az 24 nyelvet lefedő eTwinning kezdeményezés egyszerre többnemzetiségű és többnyelvű is.
kep
Online partnerkereső találkozók
2012. április 2.
Már hosszabb ideje részt vesz az eTwinning programban, de nehézséget okoz az Ön számára projektpartnereket találni, vagy úgy érzi, nehezen érthető a partnerkeresés folyamata? Talán mi tudunk segíteni: idén az eTwinning Központi Szolgáltatópontja két online partnerkereső találkozót szervez; az elsőt április folyamán, a másodikat pedig ősszel, szeptember vége felé.
kep
iTEC - Zajlik a 2. ciklus kísérletező kedvű tanárokkal
2012. március 30.
Milyen lesz a tanítás 5 év múlva? Hogy értelmezhetjük a tanár szerepét? Milyen az a tanterem, ahol a tanítványaink izgalmas felfedezőútnak élik meg a tanulást? Milyen módszertani megoldásokkal tudjuk elérni, hogy a digitális technológia hatékonyan szolgálja a nevelési – képzési célokat? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Európai Iskolahálózat projektje, az iTEC.
kep
Kettős magyar siker az innovatív tanárok európai fórumán
2012. március 26.
Minden eddiginél eredményesebben szerepeltek a magyar pedagógusok a Microsoft Partners in Learning Lisszabonban rendezett európai fórumán: Klacsákné Tóth Ágota első, Gergelyi Katalin pedig második helyet szerzett, és továbbjutott az Athénban novemberben sorra kerülő nemzetközi döntőbe.
kep
Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni
2012. március 19.
Általános iskolások és gimnazisták kapták a feladatot Olaszországban, hogy megtanítsák számítógépezni a hatvanöt év felettieket. A digitális oktatásban háromezer diák vesz részt.
kep
SNI IKT munkaközösség
2012. március 13.
Intézményünkben sajátos nevelési igényű hallássérült és beszédfogyatékos gyermekek, tanulók nevelésével-oktatásával foglalkozunk. Szervezetfejlesztés részeként IKT munkaközösséget hoztunk létre, amely átfogja az oktatással kapcsolatos IKT tevékenységet.
kep
Csökkenteni kell a tanárok és diákok közötti infokommunikációs szakadékot
2012. március 9.
Az infokommunikáció terén nagy szakadék van a tanítók egy része és a diákok között, amit Hoffmann Rózsa szerint továbbképzésekkel, tanfolyamokkal lehetne csökkenteni. A gyerekek már anyanyelvi szinten használják a számítógépeket, a tanítók egy részére azonban ez nem igaz.
kep
Nevelési Tudásdepó mintaprogramok
2012. március 8.
Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum mintaprogramok fejlesztését valósította meg a TÁMOP 3.2.4-08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért című projekt keretében.
kep
Konferencia a „21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projekt eredményeiről
2012. március 7.
Immár 2008 nyara óta folyik a TÁMOP 3.1.1 - 21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció című kiemelt projekt megvalósítása, amelynek célja, hogy javuljon az oktatás minősége, eredményessége és csökkenjenek az esélykülönbségek. A kiemelt projekt február 24-i konferenciáján elhangzott plenáris előadások cikkünkből érhetők el.
kep
eTwinning Díjak 2012 - a győztesek
2012. március 5.
Az Európai eTwinning Díjakért folyó verseny célja a példaértékű, Információs és Kommunikációs Technológiákat felhasználó iskolai együttműködési projektek kitüntetése. A nyerteseket több mint 300 projekt közül választották ki kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően.

kep
Európai e-készségek Hét verseny
2012. március 2.
Az idei e-készségek Hét verseny minden idők legizgalmasabb versenyének ígérkezik. Az oktatók és a 14-24 év közötti tehetséges fiatalok díjazása idén öt kategóriában történik, hangsúlyozva az Európa szerte zajló legjobb e-Skills feladatokat.
« előző oldal
következő oldal »