« előző oldal
következő oldal »
kep
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs
2012. május 30.
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs. Célja, hogy bemutassa a közép-európai népek hagyományos kulturális örökségét és segítse annak megőrzését
kep
Digitális Pedagógus Konferencia 2012
2012. május 29.
Május 26-án sikeresen lezajlott a Digitális Pedagógus Konferencia. Ez az országos szakmai tanácskozás a februári Digitális Nemzedék Konferencia folytatása, ahol kb. 200 pedagógus, illetve pedagógushallgató vett részt.
kep
Felzárkózik a legmodernebb európai főiskolákhoz a Kandó
2012. május 23.
A felsőoktatási intézményeket országosan sújtó negatív tendenciák kapcsán komoly fejlesztésbe kezdett az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara. A TÁMOP forrásaira támaszkodva a kar a legmodernebb oktatástechnikai eszközök kifejlesztésére vállalkozik.
kep
Informatikai tananyag angol nyelven
2012. május 18.
A következő két évben tananyagfejlesztést végez a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A pályázati forrásból megvalósuló 17 magyar és 11 angol nyelvű elektronikus jegyzetet, oktatási anyagot a tervek szerint a www.tankonyvtar.hu oldalon érhetik majd el a hallgatók.
kep
Balog Zoltán: időtálló és korszerű a Nemzeti alaptanterv
2012. május 17.
Elfogadta a kormány az új Nemzeti alaptantervet. A dokumentumot méltatva az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: annak nemzetösszetartó ereje lehet.
kep
Új utakon a netgeneráció oktatásában
2012. május 15.
Digitális világ, netgeneráció, közösségi média, megváltozott információszerzési szokások – számos új kihívás a pedagógusok számára. A megváltozott szerepek megértését és a felmerülő kérdések, problémák helyes kezelését kívánta elősegíteni a Tempus Közalapítvány konferenciája 2012. május 10-én.
kep
Teach.us projekt - Tanári közösség az Internetes tanulásért
2012. május 10.
A teach.us pedagógusok számára létrehozott online közösség célja, hogy támogassa a Web 2.0 eszközök megjelenését az iskolai tanításban és motiválja a tanárokat a modern technológia használatára az osztálytermekben. A portál egy kiindulópont a Web 2.0 bevonásával történő tanítás világához.
kep
Célegyenesben az új Nemzeti alaptanterv
2012. május 9.
A Nemzeti alaptanterv a nemzeti köznevelési törvény után a második legfontosabb dokumentum, amely a vállalt határidőn belül készült el – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az elkészült alaptanterv a köznevelési rendszer alapvető átalakítását jelenti.
kep
Bővül az iskolák infokommunikációs eszköztára
2012. május 8.
Az oktatásban egyre népszerűbb infokommunikációs technológiák tára jelentősen gyarapodott 2011-ben. De a következő időszakban is bővülhet az iskolák IKT-készlete: az Új Széchenyi Terv keretein belül több mint tízmilliárd forint támogatásra számíthatnak a hazai közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra-fejlesztésekre.
kep
Debreceni tanulók sikere a 24 órás INFOmaraton kupán
2012. május 4.
Debreceniek érték el a legnagyobb sikereket az informatikai középiskoláknak szóló, idén 3. alkalommal megrendezett, 24 órás Infomaraton kupán.
kep
A média hatása a gyermekekre és fiatalokra - megjelent a konferencia kötete
2012. május 4.
A 2011. szeptember 26-28. között megrendezett VI. Nemzetközi Médiakonferencia előadásainak anyaga megjelent könyv formájában is. A kötet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerkesztésében készült el.
« előző oldal
következő oldal »