« előző oldal
következő oldal »
kep
eTwinning tapasztalatok
2012. június 19.
A berlini eTwinning konferencián Bart Verswijvel (az oostmallei Immaculata Instituut tanára) bemutatta, miként lehet bevonni a tanítási folyamatba az eTwinning programot és hogyan lehet eTwinning csapatot létrehozni.
kep
Interaktív médiaértés-oktató központ
2012. június 19.
Hazánk első interaktív médiaértés-oktató központjának megvalósítása érdekében szövetséget kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), az Index, az Invitel, a Magyar Telekom, a Microsoft, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az Origo, az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC és a Vodafone. Hogy a felnövekvő nemzedék tudatosan és okosan aknázza ki az infokommunikációs technológiákban rejlő lehetőségeket, meg kell érteniük és meg kell ismerniük a média és a hírközlés sajátos működését. Ehhez nyújt segítséget a központ.
kep
Kihirdették a „Csakeredeti” játék győzteseit
2012. június 18.
A Microsoft megmérettetésének célja az volt, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz a szerzői jogi fogalmakat, és felhívja a figyelmet a hamis termékek veszélyeire. A Csakeredeti.hu versenyre diákcsapatok jelentkezhettek, az első helyezést a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Gregus Máté Tagintézményének tanulói szerezték meg.
kep
Egymillióval kell csökkenteni a digitális írástudatlanok számát
2012. június 15.
Egymillióval kell csökkenteni a digitális írástudatlanok számát 2014-ig - egyebek között ezt a célt tűzte ki a kormány. Cél továbbá, hogy a lakosság 7-8 százaléka végezzen el ECDL, az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói tanfolyamot.
kep
Digitális oktatási alapcsomag a magyar iskoláknak
2012. június 15.
Együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Microsoft Magyarország. A cég évi 52 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagot ajánlott fel ingyenesen a magyar oktatási intézményeknek.
kep
Balog Zoltán: az informatika segítheti Magyarország megújítását
2012. június 14.
Az egyes kormányzati szektorok informatikai fejlesztéseiről, valamint az informatikában rejlő lehetőségekről számoltak be az Információs társadalom parlamentje című konferencia résztvevői. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint az új innovációknak a közjót kell szolgálniuk, így például az egészségügyi, az oktatási, a kulturális ágazat megújulását.
kep
Kreatív, innovatív fiataloknak adott át elismeréseket Hoffmann Rózsa
2012. június 12.
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen díjazott fiatalok segíthetnek a műszaki és természettudományok népszerűsítésében. Ez a vetélkedő több egy tanulmányi versenynél, hiszen nem a tanultakról kell számot adni, hanem kreativitásra és innovációra is szükség van.
kep
Megjelent a Modern Iskola magazin 2012/4. lapszáma
2012. június 7.
Az idei tanév utolsó lapszámában a pedagógus-életpálya modellről kérdeztük Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkárt, a megújult Sulinetről az Educatio Nkft. szakértőit, a szakmai érdekegyeztetésről pedig a Közoktatási Intézményvezetők Munkáltatói Szövetségének elnökét, Somogyi Lászlót.
kep
Készül az Informatórium, a szegedi szuperintegrált tér
2012. június 6.
A tervek szerint év végén megnyílik a Szegedi Tudományegyetem Informatóriuma. A szuperintegrált tér bemutatja és alkalmazza az élet szinte minden területén előforduló informatikai lehetőségeket és az egyetem legfrissebb kutatásait, eredményeit.
kep
Készül az Európai Egységes Keretrendszer az informatikai kompetenciákról
2012. június 4.
A nyelvtudás méréséhez hasonló egységes keretrendszer készül az informatikai kompetenciákról a nemzetközi ECDL Alapítvány vezetésével, az Európai Bizottság megbízásából.
kep
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs
2012. május 30.
Internetre kerül a közép-európai néprajzkincs. Célja, hogy bemutassa a közép-európai népek hagyományos kulturális örökségét és segítse annak megőrzését
« előző oldal
következő oldal »