« előző oldal
következő oldal »
kep
Televízió stúdiót alakítottak ki a Debreceni Egyetemen
2012. július 6.
Korszerű televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen, ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek. A stúdiót elsősorban a médiaszakos hallgatók fogják használni gyakorlati képzésük során.
kep
A számítógépi gondolkodás az általános műveltség része lehet
2012. június 29.
Számos tanár van azon a véleményen a számítógép-tudományt oktatók körében, hogy a főiskolát végzetteknek tisztában kell lenniük a szoftverek alapjaival. Persze nem azt állítják, hogy mindenkinek szükségképpen képzett programozóvá kell válnia. Inkább arra törekszenek, hogy megtanítsák a "számítógépi gondolkodást", azaz a programozási nyelvek által alkalmazott általános fogalmakat.
kep
Nők a műszaki oktatásban
2012. június 28.
A projekt célja a műszaki oktatás népszerűsítése azon nők körében, akik szakmai tulajdonságaikat hasznosítani tudják a termelő vállalkozásoknál a nagyobb foglalkoztatás céljából. A program a gondolkodásmód megváltoztatására törekszik.
kep
Közép-európai Informatikai Diákolimpia
2012. június 28.
Az idei Közép-európai Informatikai Diákolimpiát Tatán rendezi meg a Neumann János Számítógéptudományi Társaság. Az eseményt a Google támogatja, így a résztvevők a nyitónapon videókonferencia-beszélgetést folytathatnak a Google fejlesztőlaboratóriumának munkatársaival is.
kep
Szeptemberben díjazzuk a kiváló projekteket
2012. június 27.
A kreatív, különleges és érdekes eTwinning projektek elismerésére szolgál a Nemzeti Minősített Projekt cím, amelyre a projektek TestvérTerén lehet pályázni. A cím elnyerése előfeltétele az október 18-i hazai eTwinning Verseny nevezésének.
kep
Információs Társadalom Parlamentje 2012 - Dr. Gloviczki Zoltán előadása
2012. június 26.
A "hálózat csapdájában?" címmel tartott előadást Dr. Gloviczki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős helyettes államtitkára az idei Információs Társadalom Parlament plenáris ülésén.
kep
IKT eszközök a matematika szolgálatában
2012. június 25.
Richard English (az egyesült királyságbeli University of Hull előadója) szerint a diákokat könnyebben meg lehetne nyerni a matematika számára, ha a tantárgyat mindennapi életükhöz kapcsolva, szórakoztató módon tanulhatnák.
kep
A NAT részévé vált a tízujjas gépelés oktatása
2012. június 25.
A Nemzeti alaptanterv részévé vált a tízujjas gépelés oktatása, amit a Fidesz infokommunikációs munkacsoportja és a Fidelitas javasolt a törvénytervezet előkészítő szakaszában. A tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára.
kep
Digitális menetrend: Európa-szerte strukturális gazdasági reformokra van szükség
2012. június 22.
Az európai polgárok, vállalkozások és innovátorok digitális szolgáltatások iránti kereslete ugyan elegendő impulzust ad ahhoz, hogy kontinensünk valóban a fenntartható gazdasági növekedés útjára léphessen, azonban a szélessávú internetszolgáltatás, a digitális tartalmak, valamint a kutatás és a megfelelő ismeretek kínálata terén mutatkozó hiányosságok miatt Európa egyelőre nem tud élni ezzel a lehetőséggel.
kep
Uniós kampány a tudomány és az innováció „csajosítására”
2012. június 22.
Az Európai Bizottság kampányt indított útjára, amelynek célja a tudomány iránt érdeklődő diáklányok számának növelése és annak előmozdítása. A három évig futó kampány első körben a tizenéves lányok érdeklődését fordítja a tudományos, technológiai, mérnöki tárgyak és a matematika felé.
kep
eTwinning tapasztalatok
2012. június 19.
A berlini eTwinning konferencián Bart Verswijvel (az oostmallei Immaculata Instituut tanára) bemutatta, miként lehet bevonni a tanítási folyamatba az eTwinning programot és hogyan lehet eTwinning csapatot létrehozni.
« előző oldal
következő oldal »