« előző oldal
következő oldal »
kep
Tusványos 2012 - Informatika az oktatásban kerekasztal
2012. augusztus 30.
Az emberek, és ezen belül főként a fiatalok életét egyre inkább meghatározó, informatika által létrehozott virtuális teret az oktatás intézményének is hasznosítania kell. De mit is jelent ez a való világ számára?
kep
Szeptembertől hatályos a köznevelésről szóló törvény
2012. augusztus 29.
A megújuló iskolarendszerben az állam ismét kitüntetett feladatként kezeli a nevelést és az oktatást. A Nemzeti köznevelésről szóló törvény szeptemberi életbe léptetéséhez fontos szabályokat tartalmazó végrehajtási rendeletet fogadott el a kormány.
kep
Informatikai fejlesztés zárult le a nagykanizsai oktatási intézményekben
2012. augusztus 24.
Új számítógépekkel és infokommunikációs eszközökkel szerelték fel a nagykanizsai közoktatási intézményeket. Cseresnyés Péter polgármester elmondta: a nagykanizsai iskolák informatikai eszközökkel történő ellátottsága mára elérte a 21. század színvonalát.
kep
Tanévkezdő Modern Iskola
2012. augusztus 24.
Megjelent a legújabb Modern Iskola magazin, „A tanév itt kezdődik!” Országos Szakmai Tanévnyitó rendezvény mellékletével.
kep
EISAS program
2012. augusztus 21.
A program célja, hogy az európai állampolgárok részére olyan tanácsokat osszon meg az internet veszélyeivel kapcsolatban, amelyek az állampolgárok online biztonságát szolgálják.
kep
Konferencia az uniós fejlesztésekről a tanévnyitón
2012. augusztus 15.
Az uniós források, új pályázati lehetőségek a köznevelés fejlesztésében címmel konferenciát szervez az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal „A tanév itt kezdődik” Országos Szakmai Tanévnyitó rendezvény keretében.
kep
PiL Fórum 2012: kezdődnek a selejtezők
2012. augusztus 13.
Az idei PiL Fórumot 2012. november 8-9-én Pécsett, a Zsolnay Negyedben rendezi meg a Microsoft Magyarország és a Modern Iskola magazin. Az esemény az innovatív tanárok seregszemléje, ami egyben a jövő évi európai PiL Fórum hazai válogatóversenye is.
kep
Literacy projekt
2012. július 31.
A "Literacy" egy európai szintű IKT kutatási projekt. Célja egy fejlett online portál létrehozása, amely segíti a diszlexiás fiatalok és felnőttek társadalmi integrációját.
kep
Kutatási program a gyorsabb, biztonságosabb internetes adatforgalomért
2012. július 26.
Kétéves kutatási programot indított a Debreceni Egyetem konzorciumi partnereivel, melynek célja a mainál gyorsabb és biztonságosabb internetes adatforgalom biztosítása.
kep
Tatán rendezték 19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát
2012. július 17.
12 ország 52 versenyzője vett részt Tatán a 19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpián, amely középiskolás tanulók programozási vetélkedője. A versenyt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság rendezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pázmány-Eötvös Alapítvány, Tata önkormányzata a Google támogatásával.
kep
Televízió stúdiót alakítottak ki a Debreceni Egyetemen
2012. július 6.
Korszerű televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen, ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek. A stúdiót elsősorban a médiaszakos hallgatók fogják használni gyakorlati képzésük során.
« előző oldal
következő oldal »