« előző oldal
következő oldal »
kep
Magyar eTwinning siker
2012. szeptember 21.
Négy magyar eTwinning projekt is bekerült a nemzetközi verseny, a Global Junior Challenge legjobbjai közé, így a szegedi Orczy István Általános Iskola és a budapesti Ady Endre Gimnázium munkáit is díjazhatják majd a verseny római döntőjén.
kep
Számítástechnika-történeti kiállítás nyílik Szegeden
2012. szeptember 13.
A világ egyik legjobb számítástechnika-történeti kiállítása nyílik Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában. A gyűjteményben az elmúlt közel hat évtized számítástechnikai mérföldkövei tekinthetők meg, a lyukkártyás adatfeldolgozótól a több szobát elfoglaló számítógépeken át a mágnesszalag-olvasóig szinte minden.
kep
Az Országos Szakmai Tanévnyitó tantárgyi, műveltségterületi előadásai
2012. szeptember 11.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közzétette honlapján "A tanév itt kezdődik" kétnapos országos szakmai konferencián bemutatott tantárgyi, műveltségterületi szekciók előadásainak prezentációit.
kep
Szalai Annamária: a virtuális világban is védeni kell a gyerekeket
2012. szeptember 10.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint a szülőknek nemcsak a valóságos, hanem a virtuális világban is védeniük kell a gyermekeiket, mert az interneten számtalan veszély leselkedik rájuk. Szalai Annamária erről a közmédia napja rendezvényen beszélt.
kep
Egy év alatt 1400 bejelentés érkezett az NMHH Internet Hotline szolgáltatásához
2012. szeptember 10.
Az internetes „forródrót” bejelentő vonallal a hatóság arra szeretné felhívni a szülők, gyermekek, pedagógusok figyelmét, hogy az internetet hogyan lehet okosan, jól használni, illetve arra is, hogy milyen esetleges veszélyek leselkednek a felhasználókra a világhálón.
kep
Indul az őszi Learning Lab időszak
2012. szeptember 7.
A következő két hónapban négy oktatási esemény (Learning Lab) indul az eTwinningben. Kettő angol nyelven, egy-egy pedig lengyel és spanyol nyelven. A témák: eTwinning a tantervben, művészet, történelem, filozófia, zene és eTwinning 2.0-ás eszközök az interaktív tanórákhoz.
kep
Interjú: megújul az eTwinning portál
2012. szeptember 4.
Az eTwinning portál 2012 szeptember elejétől teljesen megújul: új arculat, könnyebb navigálás és barátságosabb felhasználói felület várható a változástól. Santi Scimecát, az eTwinning Központi Szolgáltatópont projektmenedzserét kérdeztük a részletekről.
kep
Módosul az intézményi infrastruktúra fejlesztése érdekében kiírt konstrukció beadási határideje
2012. szeptember 3.
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TIOP-1.1.1-12/1 jelű, „Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban” című kiemelt program beadási határidejét 30 nappal meghosszabbítjuk.
kep
Tanévkezdő kiadvány a 2012/2013-as tanévre
2012. szeptember 3.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága Tanévkezdő kiadványában ad tájékoztatást a 2012/2013. tanévről.
kep
Nemzeti tanévnyitó - Balog Zoltán: a nevelés közös ügy
2012. szeptember 3.
Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a fennállásának 325. évfordulóját ünneplő Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában mondott beszédében hangsúlyozta: az iskola a szülői házzal együtt lehet olyan hely, ahol a 21. századi tudás mellett a jó és rossz közötti különbségtételt, a konfliktusok megoldását, a félelmek, indulatok feloldását is el lehet sajátíttatni.
kep
Tusványos 2012 - Informatika az oktatásban kerekasztal
2012. augusztus 30.
Az emberek, és ezen belül főként a fiatalok életét egyre inkább meghatározó, informatika által létrehozott virtuális teret az oktatás intézményének is hasznosítania kell. De mit is jelent ez a való világ számára?
« előző oldal
következő oldal »