« előző oldal
következő oldal »
kep
Százezren kaphatnak támogatást informatikai és nyelvi képzésekhez
2012. november 8.
Százezer felnőtt kaphat támogatást informatikai és idegen nyelvi képzésekhez. A kiemelt uniós projekt elindítását kedden jelentette be Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke.
kep
Megjelent a legújabb Modern Iskola
2012. október 17.
Az idei tanév második lapszámában interjút olvashatnak az Oktatási Hivatal elnökével, megismerhetik a Budapesti Európai Tehetségközpont célkitűzéseit, és még számos oktatás fejlesztéssel kapcsolatos cikket találhatnak.
kep
A Tisztaszoftver Programról
2012. október 12.
A Microsoft Magyarország tájékoztatása alapján befejeződtek a közoktatási intézmények licenc ellátására vonatkozó megállapodás meghosszabbításáról folyó tárgyalások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft között.
kep
Digitális kompetenciafejlesztés a köznevelés megújításában
2012. október 11.
Lezajlott a XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia Hajdúszoboszlón, a Suliszerviz Debreceni Pedagógiai Intézete és a Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda szervezésében.
kep
Miniszteri rendelet tervezet a kerettantervek kiadásáról
2012. október 10.
Megjelent a kerettantervek kiadásáról szóló miniszteri rendelet tervezete. A kormany.hu oldalon közzétett dokumentumot október 25-ig lehet véleményezni.
kep
e3: eTwinning együttműködések – evolúció 2012 projekt eredményhirdetése
2012. október 3.
A projekt célja egy eTwinning Pedagógiai Műhely létrehozása volt, ahol a résztvevők egy projektötlet kidolgozásán munkálkodtak, folyamatos szakmai támogatás mellett. A nyertesek szakmai workshopokon és akkreditált pedagógus-továbbképzéseken vehettek részt.
kep
Egyre több iskola ismeri fel a Digitális Oktatási Alapcsomag előnyeit
2012. október 2.
Alig néhány hónapja jelentette be a Microsoft Magyarország a kormánnyal közösen, hogy a Digitális Oktatási Alapcsomagot mintegy kétmillió diákot érintő köz- és felsőoktatási intézmény számára bocsátja rendelkezésre, máris számos intézmény élt az ingyenes lehetőséggel.
kep
Már elérhető az új TestvérTér
2012. szeptember 28.
Elindult a megújult az eTwinningezők által a közös projektmunkához használt felület, a Testvértér.
kep
Önálló internetes gyermekvédelmi törvényt javasol az NMHH elnöke
2012. szeptember 26.
Egy önálló internetes gyermekvédelmi törvény hatékonyan szolgálná a fiatalok védelmét a világhálón megjelenő veszélyek ellen - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke egy konferencián.
kep
Megújult az Europass honlap
2012. szeptember 24.
A Tempus Közalapítvány berkeiben működő Nemzeti Europass Központ által útnak indított új honlap hasznos információkat nyújt a végzettségek, képesítések és kompetenciák európai szintű elismertetésében diákoknak, álláskeresőknek és munkaadóknak egyaránt.
kep
Magyar eTwinning siker
2012. szeptember 21.
Négy magyar eTwinning projekt is bekerült a nemzetközi verseny, a Global Junior Challenge legjobbjai közé, így a szegedi Orczy István Általános Iskola és a budapesti Ady Endre Gimnázium munkáit is díjazhatják majd a verseny római döntőjén.
« előző oldal
következő oldal »