« előző oldal
következő oldal »
kep
Rendben megkezdődtek az informatika érettségik
2013. május 21.
A mai középszintű informatikai gyakorlati érettségi vizsgák – a kormányhivatalok jelzései szerint – mindenütt rendben megkezdődtek.
kep
Lendületben a 2013-as eTwinning Tavaszi Kampány
2013. május 17.
A 2013-as eTwinning Tavaszi Kampányt április közepén indították el, és úgy tűnik, minden eddiginél sikeresebb. A kampány célja az volt, hogy még szélesebb körben népszerűsítsék az eTwinninget.
kep
Médiatanácsi javaslat a gyermekbarát internetért
2013. május 15.
60 társadalmi szervezetet kért fel együttműködésre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa annak érdekében, hogy beépítse észrevételeiket a gyermekbarát internetszabályozás munkaanyagába.
kep
Rendben megkezdődtek az emelt szintű informatika gyakorlati érettségik
2013. május 13.
A ma délelőtti emelt szintű informatika gyakorlati érettségik mindenütt rendben megkezdődtek. Informatika vizsgatárgyból emelt szinten 49 helyszínen 1.594 vizsgázó tesz gyakorlati érettségi vizsgát.
kep
Ingyenes közlekedésbiztonsági program
2013. május 13.
A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében ingyenes közlekedésbiztonsági elektronikus tananyagokat és módszertani segédanyagokat biztosít a diákoknak és pedagógusoknak a Nemzeti Közlekedési Hatóság.
kep
Műszaki és természettudományos életpályát népszerűsítő program indult
2013. május 8.
TiJöttök! elnevezéssel indult a műszaki és tudományos életpályát népszerűsítő program az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programban.
kep
Több mint 750 új képzés a Tudásod a jövőd! projektben
2013. május 6.
Az április 30-án meghirdetett 771 képzéssel már 4636-ra nő a Tudásod a jövőd! projektben megjelenő képzések száma, melyek elsősorban a hátrányos helyzetű kistérségek településeit érintik.
kep
Digitális munkahelyekkel foglalkozó nagykoalíciót indít az Európai Bizottság
2013. május 3.

Az Európai Iskolahálózat támogatja a digitális munkahelyteremtés érdekében kialakított nagykoalíciót. A cél, hogy segítsék az Európában 2015-re várható, mintegy 900 000 IKT állás betöltését.

kep
20 éves a világháló
2013. április 30.
A világháló (world wide web) feltalálása a társadalom minden területén alapvető változásokat idézett elő - állapította meg Rolf Heuer, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet vezérigazgatója kedden.
kep
A Csakeredeti oktatási program nyertesei
2013. április 29.
Nagy sikerrel zajlott a Microsoft szerzői jogokról és biztonságosabb internethasználatról szóló Csakeredeti oktatási program országos vetélkedője. A versenyt a Szeged Városi Kollégium Fodor József Tagintézményének csapata nyerte meg.
kep
Lányok Napja
2013. április 25.
A Lányok Napja eseménysorozat rendezvényein 18 magyar városban mintegy háromezer 9-11. évfolyamos diáklány nyerhet betekintést számos "férfias" szakterületbe.
« előző oldal
következő oldal »