« előző oldal
következő oldal »
kep
Idén elkészül az elektronikus levéltár
2013. július 11.
Július 10-12-én tartják a Fiatal Levéltárosok Egyesületének V. Tudományos Nyári Táborát Badacsonyban, amelynek első napján bemutatták az Elektronikus levéltár fejlesztésében eddig elért eredményeket és felvázolták az elektronizált folyamatoknak köszönhető új kihívásokat.
kep
Újjászületett a Leövey Klára Gimnázium laboratóriuma
2013. július 8.
A ferencvárosi Leövey Klára Gimnáziumban a legmodernebb technológiával felszerelt komplex oktató laboratóriumot alakítottak ki 300 millió forint értékben, európai uniós beruházás keretében.
kep
A jövő múltja konferencia - összefoglalás
2013. július 2.
Június 25-én rendezték meg A jövő múltja – A lyukkártyától az információs társadalomig elnevezésű konferenciát, az Informatika Történeti Kiállításnak otthont adó szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.
kep
Letölthetőek az Információs Társadalom Parlamentjének prezentációi
2013. június 28.
Az „Infokommunikáció a versenyképességért” alcímmel megrendezett konferencia célja volt, hogy átfogó, magas szintű egyeztető fórumként működjön a kormányzat, a piac, a civil- és az oktatási szektor között.
kep
eTwinning nagykövetek
2013. június 28.
Az eTwinning nagykövetek megosztják másokkal az eTwinning iránti szenvedélyüket – tájékoztatják az érdeklődőket az eTwinning előnyeiről, és arra ösztönöznek másokat, hogy csatlakozzanak a (jelenleg) több mint 200 000 fős tagságú eTwinning közösséghez.
kep
Elkészült a kormány infokommunikációs stratégiája
2013. június 14.
A digitális infrastruktúra fejlesztését, a társadalom digitális írástudásának növelését, a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatását, valamint a digitális állam kialakítását célozza a kormány új infokommunikácós stratégiája.
kep
Megjelent a legújabb Modern Iskola magazin
2013. június 12.
Az idei tanév utolsó lapszámában többek között interjút közölnek Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárral, részletes elemzés olvasható az eLEMÉR idei méréséről és bemutatják a robotika oktatási lehetőségeit.
kep
Közel 1000 új képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projektben
2013. június 11.
997 új képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projektben, így újabb 14 ezer magánszemély kapcsolódhat be a képzésekbe. A kurzusok közel 30 %-a informatikai kulcskompetenciák fejlesztésére irányul.
kep
Az eTwinning plakátversenyének győztesei
2013. június 7.
Lezárult a „We are (eT)winning” szlogennel megrendezett 2013-as tavaszi eTwinning kampány. A program szorgalmas résztvevői összesen 488 plakátot küldtek be a plakátversenyre, ami rekordmennyiségű nevezés.
kep
Robotolimpia a hajdúk fővárosában
2013. május 31.
Nagy sikerrel zárult a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium által szervezett Robotolimpia. A 2013. május 25-én megrendezett eseményre az országból 24 csapat nevezett.
kep
Rendben megkezdődtek az informatika érettségik
2013. május 21.
A mai középszintű informatikai gyakorlati érettségi vizsgák – a kormányhivatalok jelzései szerint – mindenütt rendben megkezdődtek.
« előző oldal
következő oldal »