« előző oldal
következő oldal »
kep
Literacy projekt
2012. július 31.
A "Literacy" egy európai szintű IKT kutatási projekt. Célja egy fejlett online portál létrehozása, amely segíti a diszlexiás fiatalok és felnőttek társadalmi integrációját.
kep
Kutatási program a gyorsabb, biztonságosabb internetes adatforgalomért
2012. július 26.
Kétéves kutatási programot indított a Debreceni Egyetem konzorciumi partnereivel, melynek célja a mainál gyorsabb és biztonságosabb internetes adatforgalom biztosítása.
kep
Tatán rendezték 19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát
2012. július 17.
12 ország 52 versenyzője vett részt Tatán a 19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpián, amely középiskolás tanulók programozási vetélkedője. A versenyt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság rendezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pázmány-Eötvös Alapítvány, Tata önkormányzata a Google támogatásával.
kep
Televízió stúdiót alakítottak ki a Debreceni Egyetemen
2012. július 6.
Korszerű televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen, ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek. A stúdiót elsősorban a médiaszakos hallgatók fogják használni gyakorlati képzésük során.
kep
A számítógépi gondolkodás az általános műveltség része lehet
2012. június 29.
Számos tanár van azon a véleményen a számítógép-tudományt oktatók körében, hogy a főiskolát végzetteknek tisztában kell lenniük a szoftverek alapjaival. Persze nem azt állítják, hogy mindenkinek szükségképpen képzett programozóvá kell válnia. Inkább arra törekszenek, hogy megtanítsák a "számítógépi gondolkodást", azaz a programozási nyelvek által alkalmazott általános fogalmakat.
kep
Nők a műszaki oktatásban
2012. június 28.
A projekt célja a műszaki oktatás népszerűsítése azon nők körében, akik szakmai tulajdonságaikat hasznosítani tudják a termelő vállalkozásoknál a nagyobb foglalkoztatás céljából. A program a gondolkodásmód megváltoztatására törekszik.
kep
Közép-európai Informatikai Diákolimpia
2012. június 28.
Az idei Közép-európai Informatikai Diákolimpiát Tatán rendezi meg a Neumann János Számítógéptudományi Társaság. Az eseményt a Google támogatja, így a résztvevők a nyitónapon videókonferencia-beszélgetést folytathatnak a Google fejlesztőlaboratóriumának munkatársaival is.
kep
Szeptemberben díjazzuk a kiváló projekteket
2012. június 27.
A kreatív, különleges és érdekes eTwinning projektek elismerésére szolgál a Nemzeti Minősített Projekt cím, amelyre a projektek TestvérTerén lehet pályázni. A cím elnyerése előfeltétele az október 18-i hazai eTwinning Verseny nevezésének.
kep
Információs Társadalom Parlamentje 2012 - Dr. Gloviczki Zoltán előadása
2012. június 26.
A "hálózat csapdájában?" címmel tartott előadást Dr. Gloviczki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős helyettes államtitkára az idei Információs Társadalom Parlament plenáris ülésén.
kep
IKT eszközök a matematika szolgálatában
2012. június 25.
Richard English (az egyesült királyságbeli University of Hull előadója) szerint a diákokat könnyebben meg lehetne nyerni a matematika számára, ha a tantárgyat mindennapi életükhöz kapcsolva, szórakoztató módon tanulhatnák.
kep
A NAT részévé vált a tízujjas gépelés oktatása
2012. június 25.
A Nemzeti alaptanterv részévé vált a tízujjas gépelés oktatása, amit a Fidesz infokommunikációs munkacsoportja és a Fidelitas javasolt a törvénytervezet előkészítő szakaszában. A tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára.
« előző oldal
következő oldal »