következő oldal »
kep
Digitális menetrend: nők az informatikában
2013. október 17.

Digitális menetrend: egy uniós tanulmány szerint a nők digitális ágazatban való, nagyobb arányú részvétele évente 9 milliárd euróval növelné az uniós GDP-t.

kep
Ingyenes otthoni Microsoft Office használat a felsőoktatásban résztvevők számára is
2015. február 26.

A Tisztaszoftver Program keretében a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le 5 számítógépre, laptopra, és további 5 mobil eszközre a Word, az Excel, és a PowerPoint legfrissebb változatát.

kep
Ingyenes otthoni Office 365 használattal bővül a Tisztaszoftver program
2014. december 9.

Tovább bővül a Tisztaszoftver program: a köznevelésben tanuló közel 1,3 millió diák, januártól pedig minden pedagógus is jogtisztán is ingyenesen töltheti le 5 számítógépre, laptopra és további 5 mobil eszközre a Word, az Excel és a Powerpoint legfrissebb változatát.

kep
Az intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztésének jelentősége és lehetőségei
2014. december 1.

Megrendezte az Educatio a TIOP-1.1.1 kiemelt projekt nyitókonferenciáját 2014. október 17-én a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központban. Az eseményen részt vevő intézményi képviselők, intézményvezetők, pedagógusok, szakértők megismerkedhettek a projekt folyamatával, a megvalósult és a hátralévő feladataival.

kep
Létfontosságú az informatikai eszközök tudatos használatának elsajátítása
2014. október 21.

A digitális forradalom időszakában diákoknak és tanároknak egyaránt létfontosságú az informatikai eszközök tudatos használata – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a CodeWeek zárórendezvényén.

kep
Az iskoláknak mielőbb meg kell birkózniuk a „bonyolult” digitális készségek tekintetében felmerülő kihívásokkal
2014. október 17.

A  jelentés értékes ismeretekkel és iránymutatással szolgál a politikai döntéshozók és a nevelési-oktatási intézményvezetők számára a digitális és nyitott segédanyagok oktatásba való integrálására vonatkozóan. - Andrula Vasziliu nyilatkozta.

kep
Digitális készségfejlesztés
2014. július 30.
A munkaerőpiac szüntelenül fejlődik. Folyamatosan változik az is, milyen készségekre, kompetenciákra és képesítésekre van szükségük az embereknek ahhoz, hogy boldoguljanak az életben.
kep
Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban
2014. július 30.
A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben.
kep
Új technológiákkal a mindenki számára hozzáférhető oktatásért
2014. július 3.

Európai csúcstalálkozót készít elő az információs technológiákra épülő oktatás témában a Bizottság és a Tanács nemsokára hivatalba lépő olasz elnökségével közösen.

kep
Nagyszabású fejlesztés a hazai köznevelés informatikai infrastruktúrájában
2014. január 31.
Tavaly több mint ezer iskola internetkapcsolatának sávszélessége duplázódott meg – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár Mezőkeresztesen, 2014. január 30-án, a Sulinet+ projekt eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.
kep
„Megnyíló oktatás” az innováció és a digitális készségek terjesztéséért
2013. szeptember 26.
Az Európai Bizottság bemutatta a „Megnyíló oktatás” elnevezésű cselekvési tervét, amelynek célja, hogy pótolja a digitális eszközök terén meglévő hiányosságokat.
következő oldal »