Neked 8? kampány

A Médiaunió Alapítvány minden évben kampány keretében egy társadalmi témát választ ki, és abban a témakörben folytat társadalmi célú kampányt.

Az Alapítvány 2014-es kampányának témája: „a felelős médiahasználat”.

A kampány pozitív hangvételű, és a különböző médiaeszközök és kommunikációs csatornák felhasználásával egyaránt szól a szülőkhöz, pedagógusokhoz és a kiskorúakhoz. Üzenetrendszere kiterjed arra is, amikor a gyerekeket nem várt, vagy nem nekik szóló hatások érik, és arra is, hogy a virtuális világban ugyanúgy segítenünk kell a kiskorúakat eligazodni, mint a valós életben. Ennek érdekében fontos a bevon(ód)ás, a tudatos nevelésre való felhívás.

A kampány pszichológus, szociológus, oktatáskutató, jogász, pedagógus, bűnügyi szakértő, stb. szakértők széles körének bevonásával társadalmi párbeszédre szólít.

A Médiaunió Alapítvány saját honlapja alakul át kampány-honlappá: kifejezetten egyszerű, a mindennapokban hasznos tanácsokkal szolgál mindhárom célcsoport (szülők, gyerekek, tanárok) számára. A kampány-honlap címe tehát: www.mediaunio.hu

A társadalmi célú kampány az ATL felületen főképp a szülőkhöz szól, de az online és közösségi kommunikációban a 12-18 éves korosztályt is megszólítják. 

Szakértők bevonásával, személyes történeteken és tanulságokon keresztül szeretnék felhívni a szülők, pedagógusok, kiskorúak és fiatalok figyelmét egyaránt a tudatos és felelős médiahasználatra.

Tippek tanároknak >>

Tippek szülőknek >>

Tippek diákoknak >>

Forrás:
www.mediaunio.hu

Nyomtatás