Szeptemberben díjazzuk a kiváló projekteket

A kreatív, különleges és érdekes eTwinning projektek elismerésére szolgál a Nemzeti Minősített Projekt cím, amelyre a projektek TestvérTerén lehet pályázni. A cím elnyerése előfeltétele az október 18-i hazai eTwinning Verseny nevezésének, vagyis csak olyan projektek vehetnek majd részt a megmérettetésen, amelyek már megszerezték a nemzeti minősítést.


Amennyiben több olyan projektben is részt vesz, mellyel szeretne pályázni a Nemzeti Minősített Projekt (NQL, National Quality Label) címre, nem kell mást tennie, mint mindegyik projektje számára kitölteni egy-egy űrlapot, melyet a személyes munkafelületén (Desktop) érhet el.

A 2012. október 18-i hazai eTwinning versenyen azok a projektek vehetnek majd részt, amelyek már elnyerték a Nemzeti Minősített Projekt címet. A minősítésre pályázni legkésőbb 2012. szeptember 10-ig lehet.

A teendők és határidők:

  • 2012. szeptember 10. – A Nemzeti Minősített eTwinning projekt cím pályázati határideje
  • 2012. szeptember 14. – A hazai eTwinning Verseny jelentkezési határideje
  • 2012. október 18. – Hazai eTwinning Verseny


A Minősített eTwinning Projekt cím a tanárok és iskolák eTwinning programban végzett magas színvonalú munkáját ismeri el. Azok a projektek is pályázhatnak rá, akik nem szeretnének részt venni a hazai versenyben. A minősítés nem évül el, így nem kell minden tanévben újra pályázni rá. A pályázatok elbírálását a Nemzeti Szolgáltatópontok (NSS-ek) végzik.

Milyen kritériumoknak kell megfelelni a Minősített eTwinning Projekt cím elnyeréséhez?

A projektnek kimagasló minőségűnek kell lennie a következő szempontokból:

  • Pedagógiai innováció és kreativitás,
  • Tantervi integráció,
  • A partneriskolák, a tanárok és a diákok közötti együttműködés,
  • Az IKT-k (Információs és Kommunikációs Technológiák) kreatív használata,
  • Fenntarthatóság és átültethetőség
  • Eredmények és előnyök


A nemzeti után jöhet az európai elismerés

A sikeres projektek elismerésének következő lépcsőfoka az Európai Minősített eTwinning Projekt cím (EQL). Ezt évente egyszer – általában október első felében – automatikusan ítélik oda azoknak az iskoláknak, akik projektjükért már elnyerték a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címet, és rajtuk kívül legalább egy további külföldi partner is megszerezte a nemzeti minősítést.

Ahogyan a nemzeti minősítés feltétele a magyarországi versenynek, úgy az Európai Minősített eTwinning Projekt címmel rendelkező projektek indulhatnak csak a következő nemzetközi versenyen.

További információ: sulinet.hu

Nyomtatás