Európai e-készségek Hét verseny

Az idei e-készségek Hét verseny minden idők legizgalmasabb versenyének ígérkezik. Oktatók és 14-24 év közötti tehetséges fiatalok díjazása idén öt kategóriában történik, hangsúlyozva az Európa szerte zajló legjobb e-Skills feladatokat.

Az e-készségek Hét verseny jó alkalom, hogy felhívja a figyelmet azokra a rendkívül feladatokra, melyeket fiatalok és oktatóik hoznak létre Európában az IKT és a digitális készségek kapcsán. A legjobb kezdeményezéseket először országos szinten választják ki a hazai koordinátorok és partnerek, majd a győzteseket az európai zsűri nevezi ki.

Az idei verseny 5 kategóriája:

  • IKT az oktatásban: olyan projektek, melyek bemutatják, hogyan segítik elő a digitális készségek a tanulást és újítják meg azt. Ez a kategória az oktatók és fiatalok számára nyitott.
  • Fiatal vállalkozások: olyan fiatalok számára, akiket vállalkozók alkalmaznak non-profit vagy profit céllal az IKT használatával.
  • Digitális készségek: programozásban, szoftver és/vagy design alkalmazásban kiváló tehetségek részére.
  • Kiváló kutatási projektek: olyan fiataloknak, akik kiváló kutatási projektekben vettek részt az IKT kapcsán vagy annak segítségével.
  • Nők és az IKT: olyan fiatal nők, lányok számára, akik sikeresen vettek részt IKT munkában és akik osztálytársaik számára példaképek lehetnek.


A kiválasztott győztesek díjaikat az e-Hét konferencián vehetik át március 30-án, Koppenhágában, Dániában.

További információ: eskills-week.ec.europa.eu