eTwinning Hetek a Digitális polgárság jegyében

Az október 10. és 17. között megrendezésre kerülő idei eTwinning Hetek kampány középpontjában a „digitális polgárság" témája áll – az, hogy az eTwinning program hogyan járulhat hozzá az aktív európai polgárok következő generációjának felneveléséhez. A közeljövőben megjelenő új eTwinning könyv ismertetője nagyszerű bepillantást nyújt ebbe a témába.


A kampány során arra szeretnénk ösztönözni az eTwinning program résztvevőit, hogy tanuljanak a „digitális polgárság" témájáról, teremtsenek kapcsolatot kollégáikkal, és indítsanak új projekteket ebben a témában. Számos tevékenységet megrendezünk a kampány keretében, melyeket az eTwinning Live felületnek ezen az erre elkülönített részén keresztül lehet majd elérni:

  • Két „projektötlet-kiállítást" is megrendezünk, egyet október 13-án, csütörtökön, melyre általános iskolai tanítókat várunk, és egy másikat október 19-én, szerdán, középiskolai tanárok számára. A „projektötlet-kiállítások" résztvevői egy percben ismertethetik projektötleteiket (csak az első 30 résztvevő), amelyekhez kollégáik ezután csatlakozhatnak!
  • A kampány keretében egy különleges partnerkereső fórumot is létrehozunk, amelyekben mindenki megoszthatja projektötletét, és projektpartnereket kereshet.
  • Október 27-én, 17:45 órakor (CET) élőben közvetítjük Emma Mulqueeny programbeszédét – az élő adás majd itt tekinthető meg (a megfelelő időpontban frissítse a linkre kattintva megnyitott weboldalt).
  • Verseny: minden olyan projekt, amelyet a kampány keretében a digitális polgárság témájával regisztrálnak, részt vesz majd egy versenyben. A verseny győztesét november 17-én hirdetjük ki. A győztes projekt két projektalapítójának díja egy, a Future Classroom Lab-ben megrendezésre kerülő kurzuson való részvétel lehetősége.

Amennyiben szeretne többet is megtudni a verseny nevezési feltételeiről, kérjük, kattintson ide, jelentkezzen be felhasználónevével és jelszavával, majd klikkeljen a kampányoldal bannerjére!

Nyomtatás