Ugrás a tartalomhoz

Digitális menetrend: nők az informatikában

2013. október 17.

Digitális menetrend: egy uniós tanulmány szerint a nők digitális ágazatban való, nagyobb arányú részvétele évente 9 milliárd euróval növelné az uniós GDP-t.

Nem csupán a digitális ágazat, de a nők és az európai gazdaság is előnyét látná, ha több lány érdeklődne ilyen irányú karrier iránt, és több nő helyezkedne el az ágazatban. Elsősorban erre a megállapításra jutott az a felmérés, amelyet az Európai Bizottság a közzétett az IKT-ágazatban tevékenykedő nőkről.

A tanulmány szerint jelenleg túl kevés női munkavállaló dolgozik a szóban forgó területen:


Ha a fenti tendencia megváltozna, és a nők a férfiakhoz hasonló gyakorisággal helyezkednének el a digitális ágazatban, a tanulmány szerint az Európai Unió GDP-je körülbelül 9 milliárd euróval (Málta GDP-jének 1,3-szeresével) növekedne évente. Az arányok kiegyensúlyozása az IKT-ágazat szempontjából is áldásos lenne, hiszen azon szervezetek esetében, amelyek több női vezetővel rendelkeznek, a tőkearányos jövedelmezőség 35%-kal, a részvényhozam pedig 34%-kal magasabb, mint más hasonló szervezeteknél.

A tanulmány arra is utal, hogy a nők körében az IKT-ágazatban dolgozók csaknem 9%-kal többet keresnek, mint a gazdaság többi területén tevékenykedők, ezenfelül jóval rugalmasabb munkarend szerint dolgoznak, és kevésbé vannak kitéve a munkanélküliség veszélyének (2015-ig 900 ezer betöltetlen IKT-poszt áll majd rendelkezésre az EU-ban).

Az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke, Neelie Kroes szerint: „Mostanra nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy minél több nő vesz részt egy vállalat életben, az annál »egészségesebb«. Éppen ideje volt, hogy az IT-szektor is felismerje ezt, és esélyt adjon a nőknek, hogy a bennük rejlő óriási potenciált az ágazat és az európai gazdaság hasznára fordítsák.”

A tanulmány a meghozandó intézkedések tekintetében négy prioritási területet javasol:


Háttér

A tanulmány legfontosabb megállapításai a következők:


A tanulmány rámutat azon tényezőkre is, amelyek a nőket eltántorítják a szektorban való teljes értékű részvételtől: a) a női szereppel kapcsolatos kulturális hagyományok és sztereotípiák, b) belső gátak és szociálpszichológiai tényezők, például önbizalomhiány, a tárgyalási képesség hiánya, kockázatkerülés és a versenyhez való negatív hozzáállás, valamint c) külső korlátok, például a területen tapasztalható erőteljes férfidominancia, nehézségek a magánélet és a munka egyensúlyának fenntartása terén, szerepminták hiánya a szektorban.

A tanulmány – a videójáték-fejlesztőtől kezdve a digitális kommunikációs szakemberen keresztül az IKT-politikai döntéshozóig – számos példán keresztül illusztrálja a digitális technológia területén dolgozó nők helyzetét. A jelentés végkövetkeztetése az, hogy az IKT-szektorbeli pályafutás elsősorban női szerepminták kialakításával és az ágazatban dolgozó nők ismertségének és elismertségének biztosításával válhat vonzó lehetőséggé minél több fiatal nő számára.

Hasznos linkek

Women active in the ICT sector (Nők az IKT-szektorban) összefoglaló >>

Women active in the ICT sector (Nők az IKT-szektorban) tanulmány >>

Az IKT-szektorban dolgozó nők és a Digitális Menetrend >>

Digitális menetrend >>

Neelie Kroes >>

Forrás: www.europa.eu

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra