Biztonságosabb Internet Nap 2015

2015. február 10-én immár 12. alkalommal sikeresen zajlott le a Biztonságosabb Internet Napi rendezvény.

A programok sorát Dr. Péterfalvi Attila (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, elnök), Ormosi Viktor (HP, kereskedelmi igazgató) és Schubauer Krisztina (Microsoft, Citizenship Manager) érdekes előadásai nyitották meg. Ezután a két, kifejezetten erre a napra meghirdetett pályázatunk eredményhirdetésére került sor.

Kisfilm-pályázatunk nyertesei:

Általános iskolás kategóriában:

1. helyezett: Pretty Girls (Illés Kata, Schweitzer Laura – Kozármislenyi Janikovszky Éva Ált. Isk.)
2. helyezett: Anonim (Balázs Lőrinc, Pados Barnabás – Szombathely, Paragvári Utcai Ált. Isk.)
3. helyezett: Selfie Királynők (Takács Vivien, Forray Kata – Kozármislenyi Janikovszky Éva Ált. Isk.)

A nyertes kisfilmek megtekinthetők ide kattintva.

felhasználóbarát honlapok versenyében az első díjat az emagyarorszag.hu, a másodikat a palyazat.gov.hu, a harmadikat pedig a ww.bud.hu nyerte!

Gratulálunk a nyerteseknek!

Rendezvényünk utolsó programja egy kerekasztal-beszélgetés volt, ahol állami és piaci szereplők képviselői (Szekeres Balázs – NISZ Zrt. informatikai biztonsági ig.; Harold Teasdale – Quadron Rendszer Kft., ügyvezető ig.; Antal Lajos – Deloitte, kiberbiztonsági üzletág vezetője; Győri Gábor –Microsoft, EMEA CSS Security Manager; Szongoth Richárd – rendőr alezredes, KR NNYI Csúcstechnológiai Bűnözés Ellenei Osztályának vezetője; Ormosi Viktor – HP, kereskedelmi ig.) beszélgettek a kormányzati és civil hálózatbiztonság összefüggéséről.

Zárásként a hallgatók szóltak hozzá a témához, kérdéseket tettek fel a jelenlévő szakembereknek, és számtalan javaslatot tettek. A felmerült ötleteket a Safer Internet program hazai konzorciumának tagjai megvitatják. A rendezvény házigazdája Gonda Gábor, a HP vezérigazgatója és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja volt.

Forrás: saferinternet.hu