következő oldal »
kep
Interaktív tábla esettanulmány (2009)
2020. június 10.
Az Oktatási Hivatal az Európai Iskolahálózat IWB munkacsoportjának (European Schoolnet's Interactive Whiteboard Working Group) a felkérésére esettanulmányt készített az interaktív táblák közoktatásban való hasznosulásáról.
kep
Új technológiák és trendek az oktatásban (2014)
2014. október 17.
A 'Horizon Report Europe: 2014 Schools Edition' címet viselő jelentés kiemeli azokat a trendeket, kihívásokat és technológiai fejleményeket, amelyek feltehetőleg hatással lesznek az iskolai oktatási rendszerekre.
kep
ELEMÉRÉS 2014
2014. szeptember 30.
eLEMÉR idén már negyedik alkalommal készített pillanatképet a magyar iskolákban az informatikai eszközök intézményfejlesztő célú használatáról.
kep
Szakmai fejlődés az eTwinningben: Az IKT-képzés típusa befolyásolja a tanítási módszereket?
2013. december 19.
Az interjúban Anne Gilleran (az eTwinning program pedagógiai vezetője) és Santi Scimeca (a program projektmenedzsere) az e Twinning keretein belül megvalósuló folyamatos szakmai fejlődésről beszélt.
kep
EU-tagországok IKT országjelentései (2012/2013)
2013. június 25.
Az Európai Iskolahálózat (EUN) egyik legnagyobb szabású tevékenysége az oktatási minisztériumok főbb IKT irányvonalainak összegyűjtése és elemzése az EU tagországaiból.
kep
BETT Show 2013 - beszámoló
2013. február 21.
A BETT Show Európa egyik legnagyobb, brit oktatásinformatikai kiállítása, melyet idén új helyszínen, az Excel kiállító központban rendeztek meg London délkeleti részén.
kep
eLEMÉRÉS 2012 - Gyorsjelentés
2012. május 7.
eLEMÉR 2012-ben második alkalommal szolgáltat adatokat az informatikai eszközök közoktatásbeli alkalmazásáról. Az önértékelést ebben a ciklusban kétszer annyi intézmény végezte el, mint az előzőben, így a kialakult kép bátrabban általánosítható.
kep
Az IKT jelenléte a pedagógus-továbbképzésben
2012. május 2.
A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 19. §-ának (8) bekezdése alapján „a pedagógus hétévenként legalább egy alkalommal – jogszabályban meghatározottak szerint – továbbképzésben vesz részt”.
kep
EU-tagországok IKT országjelentései (2011)
2012. április 2.
Az Európai Iskolahálózat egyik legnagyobb szabású tevékenysége az oktatási minisztériumok főbb IKT irányvonalainak összegyűjtése és elemzése az EU tagországaiból. Az országjelentések fő célja, hogy elősegítse az aktív információcserét az IKT oktatási célú felhasználásával kapcsolatban az Európai Unió minisztériumai között.
kep
eLEMÉR gyorsjelentése az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásáról (2010)
2010. december 20.
Az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú használatának mérésére az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a rendelkezésre álló minták nyomán, de önálló fejlesztésként kidolgozott egy komplex online mérőeszközt, amelyet eLEMÉRnek kereszteltünk. Az eszköz támogatja az iskolák önfejlesztő munkáját, ugyanakkor alkalmas az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú használatának monitorozására is.
kep
Iskolaportrék – Iskolák az IKT-használat tükrében
2020. június 10.
PORTRÉK – 22 iskola képét mutatják az informatikai eszközök használatának tükrében.
következő oldal »