Tájékoztató a 2020. május-júniusi érettségi vizsgaidőszakban érvényes speciális szabályokról

« előző oldal
következő oldal »

Információk az emelt szintű vizsgákról

Mely intézmények jogosultak megszervezni az emelt szintű vizsgákat?
Az emelt szintű érettségi vizsgákat a területileg illetékes kormányhivatal szervezi, így a kormányhivatal jelöli ki az írásbeli és a szóbeli vizsgák helyszínét, a kormányhivatal kéri fel a felügyelő tanárokat, az írásbeli dolgozatokat javító pedagógust és a szóbeli vizsgára a kérdező tanárokat. A vizsgahelyszínek többnyire természetesen középiskolák, de a középiskolák csak a helyszínt biztosítják a vizsgákhoz, ezen kívül semmilyen jogi szerepet nem játszanak a vizsgázó érettségi vizsgájában
A 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban – néhány speciális eset kivételével (pl, testnevelés) – csak az írásbeli vizsgákat szervezik meg.
Az érettségi vizsga helyszínéről és pontos időpontjáról – a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban – közép és emelt szinten egyaránt a vizsgázó vizsgajelentkezését fogadó intézmény (középiskola vagy kormányhivatal) értesíti a vizsgázókat.

Mi a teendő abban az esetben, ha elveszett az emelt szintű érettségi vizsga vizsgabehívója?
Az emelt szintű érettségi vizsgákat a területileg illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal szervezi, érettségi vizsga helyszínéről és pontos időpontjáról – a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban – közép és emelt szinten egyaránt a vizsgázó vizsgajelentkezését fogadó intézmény (középiskola vagy kormányhivatal) értesíti a vizsgázókat.
A vizsgabehívó pótlásával kapcsolatban is – a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban – közép és emelt szinten egyaránt a vizsgázó vizsgajelentkezését fogadó intézményhez (középiskola vagy kormányhivatal) kell fordulni. (A kormányhivatalok listája elérhető a Köznevelés\Kormányhivatalok\Kormányhivatalok elérhetőségei menüpontban.)

Nyomtatás
« előző oldal
következő oldal »

CÍMKÉK

érettségi