Segítség a MaTalent5 felmérés eredményeinek megtekintéséhez

A regisztráció a www.tehetsegkapu.hu oldal jobb felső sarkában található Regisztráció menüpontban végezhető el egy élő e-mail-cím és egy tetszőlegesen választott jelszó megadásával. A regisztráció az adatok rögzítését, valamint az adatkezelési tájékoztató elolvasását és elfogadását követően véglegesíthető. A tanulóknak a regisztrációt, illetve a bejelentkezést követően az online mérésben elért eredményük megtekintéséhez meg kell adniuk mérési azonosítójukat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatkezelés jogalapja a 18. életévét be nem töltött tanulók esetében a törvényes képviselő hozzájárulása.

A tanulók a rendszerbe történő belépést követően lekérhetik mérési eredményüket, megtekinthetik annak grafikus ábrázolását, valamint mindezeket saját döntésük alapján megoszthatják intézményükkel, pedagógusaikkal is. Bejelentkezés után a Profil oldal Eredmények részében kérhető le az online mérés eredménye a tanuló mérési azonosítójának megadásával. Ha a tanuló szeretné, a Profil oldal Személyes adatok részére kattintva beállíthatja, hogy intézménye és annak pedagógusai megtekinthessék online mérése eredményét. A tanuló ezt a beállítást a későbbiekben bármikor módosíthatja. Fontos, hogy az eredmény megosztásának technikai feltétele, hogy a tanuló előzetesen rögzítse intézményét (feladatellátási helyét) ebben a menüpontban.

A tanulók eredményüket a februári/márciusi mérés megkezdésekor ténylegesen begépelt mérési azonosítójukkal tudják lekérni, ezért ha a megadott mérési azonosítóra nem hoz találatot a program, az iskola segítségét kell kérni a mérési azonosító korrekciójához.

Nyomtatás