Magyarországi kalandok – új tanulmányi verseny hazai és külhoni alsó tagozatos diákoknak

Az Oktatási Hivatal munkatársai a TehetségKapu7 (NTP-TTKIR-M-21-0001) pályázat keretében, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium pedagógusainak szakmai közreműködésével új tanulmányi versenyt fejlesztettek alsó tagozatos osztályközösségek számára.

A Magyarországi kalandok elnevezésű versenyen részt vevő osztályok Lalival, Lórival és Lujzival kirándulhatnak Magyarország tíz nevezetes tájára. A képzeletbeli kiránduláson Lujziék nagypapája lesz a gyerekek kísérője és idegenvezetője. A tíz fordulós versenyen a gyerekek megismerkedhetnek például Tihany, Aggtelek, Eger vagy a Budai Vár nevezetességeivel.

A versenyre eddig Magyarországról 242, öt szomszédos országból pedig 506 tanuló jelentkezett és kezdett bele a feladatok megoldásába.

A jelentkezési határidő ugyan elmúlt, de a verseny szabályait úgy alakítottuk ki, hogy február végéig bárki bekapcsolódhat, ha jelzi részvételi szándékát a versenyek.pokbudapest@oh.gov.hu email címen.

A verseny kiírása és részletes dokumentációja itt érhető el: https://www.tehetsegkapu.hu/tehetseggondozas/versenyek/2102

Nyomtatás