Nyilvánosak a szakmai tanévnyitók előadásainak diasorai

Az Oktatási Hivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016. augusztus 23. és szeptember 7. között megyei/fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciákon adott széles körű tájékoztatást az új tanévet érintő főbb változásokról és az aktuális szakmai feladatokról. A rendezvényeket az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai szervezték meg minden megyében, illetve a fővárosban. A konferenciákon meghívott vendégként részt vettek és köszöntötték a részt vevőket megyei önkormányzatok elnökei, kormánymegbízottak, települések polgármesterei, országgyűlési képviselők, felsőoktatási intézmények rektorai. A rendezvényeken nagy sikert arattak a helyi iskolák tanulóinak kiemelkedő színvonalú műsorai.

A lassan hagyománnyá alakuló tanévnyitó-sorozat igen jelentős szerepet tölt be a köznevelés résztvevői közötti kapcsolatépítésben, hiszen a minisztérium és az Oktatási Hivatal magas rangú képviselőivel találkozhatnak a köznevelési intézmények vezetői, az állami, egyházi és magánfenntartók, illetve más érintettek, így a kormányhivatalok, az önkormányzatok, valamint egyéb szervezetek képviselői is.

A sok ezer érdeklődőt vonzó rendezvénysorozat jelentős médiafigyelem mellett zajlott, és tovább erősítette azt a bizalmi és együttműködő viszonyt, amelyre mindennapi tevékenységeik során az eseményeket szervező, egyre ismertebbé és népszerűbbé váló Pedagógiai Oktatási Központok építkeznek.

Az oktatásirányítás elkötelezett abban, hogy tevékenységéről folyamatosan és nyíltan tájékoztassa a köznevelés ügye iránt felelősséget érző állampolgárokat, így annak érdekében, hogy minden érdekelt és érdeklődő megismerhesse, az Oktatási Hivatal közzéteszi a rendezvényeken elhangzott előadások diasorait.

A köznevelés helyzete, fejlesztésének irányai (ppt) »

A 2016/2017. tanévre vonatkozó aktualitások (ppt) »

Az Oktatási Hivatal által koordinált állami köznevelési feladatok a 2016/2017-es tanévben (ppt) »

A pedagógus életpálya aktuális kérdései (ppt) »

Kutatásalapú tartalmi és módszertani fejlesztések (ppt) »

Nyomtatás