KLIK tájékoztatása a kereset-kiegészítések kifizetéséről

A KLIK közleménye a pedagógusok, pedagógiai munkát segítők és technikai dolgozók minőségi kereset-kiegészítéseinek kifizetéséről.

"A tanév végéig gondoskodik a minőségi kereset-kiegészítések kifizetéséről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK).

A pedagógusok, pedagógiai munkát segítők és technikai dolgozók minőségi kereset-kiegészítését a 2012/2013. tanévben végzett munkájuk intézményvezetői értékelése alapján – melyhez szempontokat a munkáltató biztosít –  fizeti ki az állami fenntartó, az intézményvezetők értékelését a tankerületi igazgatók végzik.

Minden igazgató javaslatot készít elő a fenntartó által – a költségvetési törvény alapján – az iskola létszámától függően meghatározott keretösszeg felosztására. A minőségi kereset-kiegészítést a jogosultak a szorgalmi időszak végén, júniusban kapják meg.

Azoknak a pedagógusoknak, akiknek ez a juttatás 2013. január 1-jétől az illetményükbe építve havi rendszerességgel érkezett a számlájukra a tanév végéig, 2013. augusztus 31-ig. változatlanul ugyanígy kapják meg. Amelyik intézményben pedig kollektív szerződés rendelkezik a minőségi kereset-kiegészítés felosztásáról, ott – tekintettel az átmeneti időszakra – a szerződés rendelkezései és értékelési módszerei szerint kell eljárni.

Budapest, 2013. május 31., KLIK"

Nyomtatás