Beszámoló a II. Országos Szaktanácsadói Konferenciáról

Az Oktatási Hivatal második alkalommal rendezte meg 2017. február 9-én az Országos Szaktanácsadói Konferenciát. A konferencia helyszíne az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb aulája volt.

Dr. Maruzsa Zoltán elnöki köszöntője után Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes előadását hallhattuk „Egységes elvek szerint szervezett pedagógiai szakmai szolgáltatások és azok tapasztalatai" címmel. A Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Főosztályának tájékoztatójában Merklné Kálvin Mária főosztályvezető a 2016-os év eseményei közül azokat emelte ki, amelyek a mesterpedagógus szaktanácsadók közreműködésével valósultak meg. Pap Judit, koordinációs referens az elégedettségmérés, a szaktanácsadói beszámolók és a szaktanácsadói önértékelő kérdőívek eredményeit összegezte, valamint a 2017-es év fejlesztési elképzeléseit vázolta. Dr. Lénárd Sándor intézetigazgató egyetemi docens szuggesztív és nagysikerű előadásában az adaptív oktatás fontosságáról és hatékonyságáról beszélt. 2016 őszén az Oktatási Hivatal pályázatot írt ki több szaktanácsadói szakterületre vezető szaktanácsadói feladatok ellátására az országos és a helyi szaktanácsadói feladatellátás minőségének az emelése, a szaktanácsadók szakmai fejlődésének a biztosítása és az országosan egységes alapokon nyugvó, magas színvonalú szaktanácsadói ellátás megszervezésének érdekében. Az ebédszünet után a sikeresen pályázó vezető szaktanácsadók átvették a megbízóleveleiket, amelyeket Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes és az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjainak főosztályvezetői adtak át.

A konferencia második részében Szaktanácsadói fórumok keretében szakmai tapasztalatcserére nyílt lehetősége a konferencia résztvevőinek. A konferencia záró szakaszában a Szaktanácsadói fórumok vezetői rövid beszámolóban foglalták össze a javaslatokat. A konferencián közel 1000 szaktanácsadó vett részt.


Az előadások prezentációi az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

Nyomtatás