Ezer pedagógus készült fel az allergiás gyermekek ellátására

Közel 1 000 pedagógus végezte el az Oktatási Hivatal (OH) és az Országos Mentőszolgálat „Elsősegélynyújtási ismeretek – A légutat veszélyeztető állapotok és az anaphylaxia" című képzését, és szerzett biztos tudást az allergiás gyermekek ellátásáról. A továbbképzést országszerte 21 helyszínen, október 2. és november 30. között szervezték meg.

Az OH szeptember 4-én hirdette meg a 2x4 órás, elméleti és gyakorlati modulból álló képzést. Elsősorban azon pedagógusok jelentkeztek, akik olyan intézményben dolgoznak, amelybe – az előzetes felmérés alapján – jár legalább egy olyan gyermek, akinél kialakulhat anafilaxiás állapot.
Az elméleti modult az OMSZ online képzési felületén lehetett elvégezni, amelyen az online tananyag is elérhető volt. A gyakorlati alkalmakon, amelyek az OH pedagógiai oktatási központjai révén az ország valamennyi régiójában megvalósulhattak, a résztvevők az elsősegélynyújtás alapvető teendői mellett az allergiás gyermekek gyors és hatékony ellátását is elsajátíthatták: tapasztalt mentősök irányításával gyakorolhatták például az autoinjektor használatát.
A visszajelzések alapján elmondható, hogy a pedagógusok elégedettek voltak a képzéssel, megkapták azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyekre szükségük volt, hogy magabiztosan támogassák az allergiás gyermekeket az oktatási-nevelési intézményekben.
A képzés várhatóan folytatódik, az új időpontokról az Oktatási Hivatal tájékoztatja az érintett pedagógusokat.

OH 20231113_4 of 9.JPG OH 20231113_4 of 15.JPG
OH 20231113_8 of 9.JPG OH 20231113_9 of 9.JPG
OH 20231113_5 of 9.JPG
Nyomtatás