A 2023-as tavaszi országos mérésekre készülve iskolák bevonásával teszteltük a mérőszoftvert

Az Oktatási Hivatal a 2023-as tavaszi kimeneti mérési időszak előkészítéséhez február 14-én terheléses szoftvertesztelést bonyolított le 7.-es és 8.-os tanulókat oktató iskolák részvételével.

A digitális országos mérések lebonyolításához használt mérőszoftver tavaly jelentős fejlesztési folyamatokon ment keresztül. Ennek eredményeként a 2022. évi őszi bemeneti mérések során a program segítségével a tanulók mérését biztonságosan le is lehetett bonyolítani.

A 2023. évi tavaszi kimeneti mérési időszak előkészítése keretében 2023. február 14-én 13 órától szoftvertesztelést bonyolított le a Hivatal olyan iskolák nagyszámú részvétele mellett, amelyek 7. és 8. évfolyamos tanulókat oktatnak. A tesztelés több mint 45.000 felhasználó tanuló egyidejű részvételével zajlott le.

Az összesen 60-65 perces eljárás során a Hivatal különböző informatikai eljárásokat, beállításokat és forgatókönyveket tesztelt annak érdekében, hogy biztosítani tudja a digitális országos mérések alapját jelentő mérőszoftver stabil működését az egyre növekedő résztvevői tanulószámok mellett is.

A Hivatal részéről köszönjük azoknak az intézményeknek, tanulóknak támogatását, akik a részvétel mellett döntöttek, ugyanis a tesztelés eredményei hasznosak a kimeneti mérések biztonságos és zökkenőmentes lebonyolításának előkészítésében.

Nyomtatás