következő oldal »
Megtartották a 2023/2024. tanévi ökoiskolai címátadó ünnepséget
2024. június 28.
A Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában szervezett ünnepségen az Oktatási Hivatal is közreműködött.
Tájékoztató a választásokon már részt venni jogosult köznevelésben tanulók számára
Ez az év kiemelten fontos az Európai Parlament és az európai demokrácia számára. Az európai polgárok 2024. június 6. és 9. között szavazhatnak arról, hogy ki képviselje őket az Európai Parlamentben. A legtöbb 24 év alatti fiatal számára ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz az európai választásokon.
Az eTwinning bemutatása pedagógushallgatók számára
2024. április 30.
Az eTwinning program hatókörének kiterjesztése érdekében a pedagógus alapképzést nyújtó intézményekkel is együttműködést folytat, ezzel a pedagógus pályára készülő hallgatókat is bevonja az eTwinning tevékenységekbe. Folyamatosan nő azon gyakorlati példák száma, amelyek bizonyítják, hogy az eTwinning beillesztése a pedagógus alapképzésbe jelentős előnyökkel jár mind a hallgatók, mind a pedagógusképző intézmények számára.
Szakmai összegzés az RRF projekt megalapozását szolgáló igényfelmérésről
2024. április 11.
A sajátos nevelési igényű, a tartós gyógykezelés alatt álló és a pedagógiai szakszolgálati ellátást igénylő gyermekeket, tanulókat ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatásáról szóló tanulmányt a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága kérésére itt tesszük elérhetővé.
Az Arany János Programok 2024. évi megvalósításának támogatása az egyházi jogi személy által fenntartott, valamint a magán köznevelési intézményekben
2024. április 5.
A Belügyminisztérium meghívásos pályázatot hirdet az Arany János Programokban részt vevő, egyházi jogi személy és nemzetiségi önkormányzat által fenntartott köznevelési intézmények, valamint a magán köznevelési intézmények támogatására, valamint ösztöndíj támogatására.
Ismét meghirdetjük az "Elsősegélynyújtási ismeretek – A légutat veszélyeztető állapotok és az anaphylaxia" képzéseket
2024. február 23.
A képzéssel az Oktatási Hivatal és az Országos Mentőszolgálat támogatja az óvodák és az iskolák pedagógusait, hogy megfelelő szakértelemmel biztosíthassák az allergiával élő gyermekek szükség szerinti napközbeni ellátását.
Ezer pedagógus készült fel az allergiás gyermekek ellátására
2023. december 1.
Közel 1 000 pedagógus végezte el az Oktatási Hivatal (OH) és az Országos Mentőszolgálat „Elsősegélynyújtási ismeretek – A légutat veszélyeztető állapotok és az anaphylaxia" című képzését, és szerzett biztos tudást az allergiás gyermekek ellátásáról. A továbbképzést országszerte 21 helyszínen, október 2. és november 30. között szervezték meg.
eTrend konferencia – immár 6. alkalommal
2023. december 1.
Az Oktatási Hivatalban működő eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2023-ban is megrendezte az eTrend konferenciát a köznevelésben és a szakképzésben tanító pedagógusoknak, oktatóknak.
Az Oktatási Hivatal online eszközökkel segíti a pályaorientációt
2023. október 2.
A középiskolaválasztás időszakában kiemelten fontos, hogy az általános iskolás végzős tanulók képet alkossanak érdeklődési körükről, valamint erősségeikről, alapvető kompetenciáikról, és megismerjék a hozzájuk közel álló szakmai ágazati irányokat. Ebben támogatja őket az országos pályaorientációs mérés (OPM), amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg – idén szeptember 19. és október 11. között jogszabály szerint minden 8. évfolyamos – közel 80 000 – tanuló részvételével.
Elsősegélynyújtó képzésünkre két hét alatt ezernél többen regisztráltak
2023. szeptember 21.
Az allergiával élő gyermekek szükség szerinti napközbeni ellátásában is támogatjuk a köznevelési intézményeket.
Tájékoztató az Arany János Programokról
2023. szeptember 21.
Az Arany János Programok közel 2600 középiskolai tanuló számára a 2023/2024. tanévben is folytatódnak, továbbá megkezdődik a 2024/2025. tanévre a tanulók toborzása. A programok keretében lehetőség nyílik, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, tehetséges tanulók olyan, a programot megvalósító gimnáziumokban, kollégiumokban tanuljanak, nevelődjenek, amelyek célul tűzték ki a hátránykompenzálást, a tehetséggondozást és a továbbtanulásra, a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést.
következő oldal »