Az MTVA és telekommunikációs cégek is segítik a tantermen kívüli oktatást

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban az otthon tanuló diákok munkáját segíti az M5 kulturális csatorna: minden hétköznap reggel nyolc órától este fél kilencig oktatási tartalmakat sugároz. Több telekommunikációs cég jelentős kedvezményekkel vagy ingyenes hozzáféréssel támogatja a digitális munkarendet.

Az M5 hétköznap 8-tól 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak Felsős című műsorát közvetíti; biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben. 11-től 12 óráig nyelvleckéket sugároz. Két angol nyelvleckével jelentkezik a Szólalj meg! című műsor, 11.30-tól pedig 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal.

12 órától a középiskolás korosztály érettségi felkészítését segíti a csatorna. Minden nap lesz magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem óra. Biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A délutáni műsorstruktúrában 14.30-tól az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsort, 17.00 órától az Érettségi műsorokat ismétlik. 20.00 órától pedig a Mindenki akadémiája című tudományos ismeretterjesztő sorozat látható az M5-ön.
Szombaton és vasárnap 11 órától az Ismerd meg vetélkedőműsor ismétlései kerülnek műsorra.
Az előzetes műsorterv minden nap frissül: a https://mediaklikk.hu/digitalisoktatas/ oldal oktatási műsorajánló menüjében.

A tantermen kívüli, digitális munkarend támogatására az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, így – egyebek mellett – az oktatas.hu, az nkp.hu, a videotanar.hu, az ekreta.hu, a mozaweb.hu használata a tanév végéig nem terheli a lakossági ügyfelek adatkeretét a Vodafone Magyarország hálózatán. Ugyancsak adatkeret igénybevétele nélkül lesz elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár androidos applikációja, amelyben több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található.

A Vodafone továbbá keddtől minden lakossági és kisvállalati ügyfelének számlázási ciklusonként 5-5 GB, összesen 15 GB mobilinternetet biztosít.

A Telenor 100 GB extra Hipernetet bocsát minden ügyfele rendelkezésére.

A Telekom minden lakossági, üzleti- és feltöltőkártyás ügyfelének 10 GB extra mobilnetet biztosít. A telekommunikációs cég ingyenessé tette a MagentaKraft használatát, amelyben bármely tanár elkészítheti saját podcastjét, videóját, és akár élőben is közvetítheti az óráját.

Nyomtatás