Európai képességek, kompetenciák, és foglalkozások egységes osztályozási rendszere (ESCO)

« előző oldal
következő oldal »

III. Milyen módon használható az ESCO?

Sokféle lehetőség létezik egy egységes, többnyelvű, európai szintű, a képességekre, kompetenciákra, képesítésekre, és foglalkozásokra vonatkozó rendszerezett terminológia felhasználására.

Általános szinten segíti a kommunikációt és előremozdítja a rendszerezettebb kapcsolódást és összehasonlíthatóságot a szektorok, az intézmények és az országok között. Lehetővé teszi a munkaerő-piaci kereslet-kínálat jobb összehangolását, pontosabbá teszi a képességekkel és foglalkozásokkal kapcsolatos előrejelzéseket, és továbbfejleszti a tanácsadói információk minőségét és megbízhatóságát. Az állampolgárok, állami foglalkoztatással kapcsolatos szolgáltatók, tanácsadással foglalkozó szolgáltatók, valamint a munkáltatók számára könnyen érthetővé válik a tanulási eredmények relevanciája a nemzeti keretrendszerekben megjelenő feladatokhoz és foglalkozásokhoz és a közös nyelvrendszer használata.

Gyakorlati példák az ESCO használatára:

  • Az álláskeresők felhasználhatják képességeik leírására önéletrajzuk megírása során, amelyeket azután könnyen alkalmazhatnak különböző automatikus megfeleltetési célokra.
  • A munkáltatók használhatják a szükséges kompetenciák összeállítására, egy álláshirdetés megírása során, állami vagy más foglakoztatási szolgálatokon keresztül.
  • A tanulók használhatják egyéni képességeik, és tanulási eredményeik leírására és dokumentálására.
  • Képesítések kidolgozásával és/vagy akkreditációjával foglalkozó szervezetek használhatják a tanulási eredmények szélesebb körű leírására.
  • Az oktatási és képzési intézmények használhatják a tervezési folyamatok és tantervkészítés fejlesztésére, hozzárendelve őket a felmerülő képesség igényekhez és a külföldi képesítések elismertetésének lehetőségéhez.
  • HR menedzserek és tanácsadási szolgáltatók használhatják a tervezési folyamatok fejlesztésére és alkalmassági tesztek, képesség és érdeklődési kérdőívek/eszközök készítésére.
  • Európai szinten az ESCO biztosítja az állások jobb megfeleltethetőségét az álláskeresők számára az EURES európai álláslehetőségekkel kapcsolatos információs portálján keresztül.
  • Az olyan európai dimenzióval rendelkező kezdeményezések, mint az Európai Készségútlevél (European Skills Passport), valamint más önértékelési és tanácsadással kapcsolatos eszközök támogatására is szolgálhat.

Nyomtatás
« előző oldal
következő oldal »