Tanulási eredmények megfogalmazása és értékelése: képzések novemberben

következő oldal »

 

Az Oktatási Hivatal kétnapos, gyakorlatorientált tréningeket szervez a tanulási eredményeken (learning outcomes) alapuló szemlélet és a Magyar Képesítési Keretrendszer megismertetése érdekében. A 2017 novemberében Budapesten tartandó tréningekre négy időpont közül választva jelentkezhetnek.

Az egész életen át tartó tanulást támogató európai keretrendszerek – így az Európai Képesítési Keretrendszer és a Magyar Képesítési Keretrendszer is – a tanulás eredményeinek megfogalmazásán alapulnak. A tanulási eredmények olyan állítások, amelyek segítségével meghatározható, hogy egy tanuló mit tud, mire képes egy adott tanulási szakasz végén, és egy adott műveletet mekkora önállósággal, autonómiával képes végrehajtani. A tanulási eredményeken alapuló szemlélet alkalmazható a képesítési keretrendszerek szintjeinek meghatározására, a képesítési sztenderdek rögzítésére, a programok és kurzusok leírására, a tantervek orientálására, valamint az értékelési követelmények definiálására. A tanulási eredmények bizonyos mértékben képesek a tanítási módszerek, a tanulási környezet, valamint az értékelési gyakorlat befolyásolására is.

A képzésekkel kapcsolatos szabályozó és útmutató dokumentumok többsége hagyományosan a bemenetre, a tanítási folyamatra és a vizsgára vonatkozó követelményeket határozza meg. A tanulási eredményeken alapuló megközelítés tehát viszonylag újnak számít. Ugyanakkor az oktatás világát érintő változások hatására a képzések kidolgozói, a pedagógusok, a szakoktatók, a felsőoktatásban oktatók és a trénerek egyre többször fognak találkozni az új terminológiával és az ezzel kapcsolatos elvárásokkal. A műhelymunkák fő célja a képesítési keretrendszerek és a tanulási eredményeken alapuló szemlélet megismerésén túl az azokat összekötő nyelvezet és a mindennapos gyakorlati alkalmazás elsajátítása is.

A képzésre várjuk oktatási és képzési szakemberek, innovatív pedagógusok, tanulmányi előadók, képzések tervezésével, engedélyeztetésével, minőségbiztosításával, szervezésével foglalkozó köztisztviselők, továbbá munkaerő-közvetítéssel, karrier- és HR-tanácsadással, toborzással és kiválasztással foglalkozó szakemberek jelentkezését. A tréning két teljes napon át tart (8-8 órában), és elsősorban gyakorlatokon keresztül ismerteti meg a résztvevőket azzal, hogyan alkalmazhatók a tanulási eredmények a munkájukban (pl. a gyakorlati oktatásban, a tanulási eredményeken alapuló képzési és kimeneti követelmények, illetve a felnőttképzési szakmai programkövetelmények meghatározásában).

Különösen ajánljuk Önnek a képzést, ha

  • kíváncsi egy új, napjainkban meghatározó didaktikai szemléletre;
  • a mérés-értékelés területén szeretne új ismereteket szerezni;
  • szeretné jobban megérteni az előzetes tudás mérésének fontosságát és a validáció lehetőségeit;
  • szeretne inspirációt kapni arról, milyen módon tudja a tanulási eredményeken alapuló szemlélet támogatni a tanítás és értékelés folyamatait.

A képzés a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés d) pontja értelmében a kötelező pedagógus-továbbképzések időtartamába beszámítható intézményvezetői döntés alapján.

Ha szeretne részt venni a kétnapos műhelymunkában, regisztráljon az alábbi időpontok egyikén! Kérjük, gondoskodjon róla, hogy a megjelölt időben a teljes képzésen jelen tudjon lenni.

  • 2017. november 10‒11. 8.45–17.15 (Oktatási Hivatal, 1055 Budapest, Honvéd u. 20/A, fsz.4.)
  • 2017. november 17‒18. 8.45–17.15 (Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ, 1117 Budapest, Erőmű u. 4.)
  • 2017. november 24‒25. 8.45–17.15 (Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ, 1117 Budapest, Erőmű u. 4.)
  • 2017. november 30 ‒ december 1. 8.45–17.15 (Oktatási Hivatal, Budapest, 1122 Maros u.19–21. fsz. 6.)

A résztvevők számára a képzés díjmentes, az étkezésről (kávészünet, szendvicsebéd) az Oktatási Hivatal gondoskodik. Szállást és utazási költséget nem tudunk téríteni.

Regisztráció >>

Bármilyen további kérdésével forduljon a szervezőkhöz a tanulasieredmenyek.kepzes@oh.gov.hu címen!

Nyomtatás
következő oldal »