Új szolgáltatás segíti a tájékozódást az oktatási nyilvántartásokban

Az Oktatási Mérföldkövek elnevezésű szolgáltatás segítségével ezentúl – ügyintézői közreműködés nélkül – bárki elektronikusan hozzáférhet az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adataihoz. A továbbiakban amellett, hogy könnyen elérhetők lesznek az oktatási életúttal kapcsolatos rendelkezésre álló adatok, a felhasználó igazolást kérhet az oktatási azonosítójáról és a diákigazolványairól.

Az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatásban ügyfélkapus bejelentkezést követően lehetősége van arra, hogy megtekintse az oktatási életútjával kapcsolatos, rendelkezésre álló adatokat: mettől meddig, melyik oktatási intézményben folytatott tanulmányokat; érettségi bizonyítványa, nyelvvizsga-bizonyítványa és felsőfokú oklevele adatait; a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban létesített alkalmazotti jogviszonyának adatait; diákigazolványai adatait; szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adatait. Az információkról igazolást is kérhet, ha pedig adatai hiányosak vagy helytelenek, lehetősége van hibajelzések küldésére. A rendszerben az oktatási igazolványok adatai 2003-tól, a köznevelési, érettségi adatok 2005-től, a felsőoktatási adatok 2006-tól, a  nyelvvizsga-adatok pedig 2007-től érhetők el.
Amennyiben az oktatási nyilvántartásban az Ön életútadatai nem szerepelnek, hiányosak vagy helytelenek, lehetősége van hibajelzések küldésére.

A szolgáltatás itt érhető el:

https://merfoldkovek.oh.gov.hu

A szolgáltatás adatkezelési tájékoztatója itt érhető el.

A szolgáltatás felhasználói kézikönyve itt érhető el.

A szolgáltatást bemutató kisfilm itt érhető el.

A jogutód nélkül megszűnt köznevelési intézményekkel kapcsolatos adatjavítás kérésére szolgáló nyilatkozat itt érhető el.

Az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósult meg a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059 Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése című kiemelt projektben.