Érték és Minőség Nagydíjas a Diplomás Pályakövetési Rendszer

2019. szeptember 10-én az Érték és Minőség Pályázat Nagydíjával, továbbá Digitalizációért Nívódíjjal ismerték el a felsőoktatásban tanuló és végzett hallgatók munkaerőpiaci életútját elemző Diplomás Pályakövetési Rendszert (DPR-t). A DPR egyúttal az Érték és Minőség védjegyhasználati lehetőségét is elnyerte.

Második alkalommal hirdették meg – a Magyar Termék Nagydíj örököseként – az Érték és Minőség Pályázatot, amelynek célja a kiemelten magas minőségű termékek és szolgáltatások elismerése, megkülönböztetése. Az ünnepélyes díjátadót, amelyen a DPR is díjazásban részesült, szeptember 10-én a Parlament Felsőházi termében tartották.

A DPR adatait interaktívan bemutató diplomantul.hu honlap – az adatok felhasználóbarát megjelenítésével – egyedülálló know-how alapján támogatja a pályaválasztást, a pályaorientációt és értékes információval szolgál a felősoktatási intézmények vezetőinek, a döntéshozóknak a fejlesztésekhez.  Adatállományában önálló, egyéni keresést tesz lehetővé. A DPR olyan nagy adatbázisok releváns információit is feldolgozza – anonim módon –, mint a Felsőoktatási Információs Rendszer, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Pénzügyminisztérium és a Diákhitel Központ Zrt.. Így az interaktív, online keresőfelület tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát végezhetnek), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület-szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként.

A DPR adatait interaktívan bemutató online felület a diplomantul.hu honlapon érhető el.

Az online fejlesztés az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg a „Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban” (EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001) című projektben.

Nyomtatás