Dokumentumok elektronikus kézbesítése Ügyfélkapu Érkeztetési tárhelyre

Az Oktatási Hivatal a magyar állami ösztöndíjas hallgatók kötelezettségeivel kapcsolatos hatósági döntéseit a magyarorszag.hu oldalon elérhető személyes Érkeztetési tárhelyre történő továbbítással közli a címzettel. Ez a magyar állami ösztöndíjasok számára is lényegesen kényelmesebb megoldást jelent. Az így közölt döntések internet hozzáféréssel bárhonnan, bármikor elérhetők.

A szolgáltatás igénybevételéhez személyes ügyfélkapu azonosítóval kell rendelkeznie.

A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet személyesen kezdeményezhet bármelyik regisztrációs szervnél (okmányirodában, kormányablakban, a NAV központi ügyfélszolgálatain, külképviseleteken) vagy elektronikusan, 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen. Az Ügyfélkapu létesítésére vonatkozó információk az Ügyfélkapu honlapján (ugyfelkapu.magyarorszag.hu) tekinthetők meg.

Mit kell tennie a felvételt nyert jelentkezőnek?

  • - Amennyiben már rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, kérjük a lenti „Belépés” gombra kattintva lépjen be!
  • - Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, kérjük, a fenti regisztrációs szervek valamelyikénél igényeljen Ügyfélkapu azonosítót, majd ezt követően a lenti „Belépés” gombra kattintva lépjen be!

Tudnivalók a belépéssel kapcsolatban:

Az azonosítási folyamat során a felsőoktatási intézmény tanulmányi rendszeréből szolgáltatott adatok, ún. természetes személyazonosítók (név, anyja neve, születési hely, születési idő) biztonságos csatornán megküldésre kerülnek az Ügyfélkapu rendszerének. Ezt követően a megküldött adatok összevetésre kerülnek az ügyfélkapu azonosító igénylésekor, a személyes regisztráció során megadott természetes személyazonosító adatokkal. A felsőoktatási intézmény tanulmányi rendszerében rögzített, illetve az ügyfélkapu azonosító igénylésekor megadott természetes személyazonosító adatok egyezése feltétele a Regisztrációs felületre történő sikeres belépésnek.

Sikertelen azonosítás esetén kérjük, ellenőrizze a felsőoktatási intézményben használt tanulmányi rendszerben rögzített, illetve az ügyfélkapu azonosító igénylésekor megadott természetes személyazonosító adatainak egyezőségét! A természetes személyazonosító adatoknak a felsőoktatási intézmény tanulmányi rendszerében történő pontosítása várhatóan 15 napos átfutási idővel érkezik be az Oktatási Hivatalhoz. A Regisztrációs felületre történő sikeres belépés ezt követően válik lehetővé.

Az Ügyfélkapuval történő kommunikáció kulccsal védett virtuális magánhálózaton zajlik. A hitelesítéshez használt kulcs biztosítja az üzemeltető és az Ügyfélkapu egyértelmű azonosítását és az átküldött adatok titkosítását. A Belépés gombra kattintva hozzájárul ahhoz, hogy a felsőoktatási intézmény tanulmányi rendszerében, illetve a Felsőoktatási Információs Rendszerben (FIR) szereplő természetes személyazonosító adatai az Ügyfélkapunak ellenőrzés céljából továbbításra kerüljenek.