Dokumentumok elektronikus kézbesítése Ügyfélkapu Értesítési tárhelyre

Az Oktatási Hivatal a magyar állami ösztöndíjas hallgatók kötelezettségeivel kapcsolatos hatósági döntéseit a magyarorszag.hu oldalon elérhető személyes Értesítési tárhelyre történő továbbítással közli a címzettel. Ez a magyar állami ösztöndíjasok számára is lényegesen kényelmesebb megoldást jelent. Az így közölt döntések internet hozzáféréssel bárhonnan, bármikor elérhetők.

A szolgáltatás igénybevételéhez személyes ügyfélkapu azonosítóval kell rendelkeznie.

A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet személyesen kezdeményezhet bármelyik regisztrációs szervnél (okmányirodában, kormányablakban, a NAV központi ügyfélszolgálatain, külképviseleteken) vagy elektronikusan, 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen. Az Ügyfélkapu létesítésére vonatkozó információk az Ügyfélkapu honlapján (ugyfelkapu.magyarorszag.hu) tekinthetők meg.

Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, kérjük, a fenti regisztrációs szervek valamelyikénél igényeljen Ügyfélkapu azonosítót!

A szolgáltatás igénybevételéhez Ügyfélkapus regisztráción kívül további teendője tehát nincsen, mert az Oktatási Hivatal a Belügyminisztérium által biztosított szolgáltatások segítségével szerzi be az Ügyfélkapun keresztül történő kapcsolattartáshoz szükséges kapcsolati kódot. Ezáltal csökken az ügyfelek által végzendő regisztrációk száma, mely információbiztonsági szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen kiküszöböli a személyes adatok ismételt átadásának szükségességét.

Nyomtatás