2016. augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje
2016. augusztus 18.
2016. augusztus 31-én lejár az oklevélszerzési határidő azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik 2013 szeptemberében magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben kezdték meg (vagy időközben erre a finanszírozási formára kerültek átsorolásra) és nem szüneteltették tanulmányaikat.
A felvételi eljárás eredménye: szeptembertől több tízezer új hallgató tanulhat magyar állami ösztöndíjasként
2016. július 26.
Július 26-án kiderült, hogy kik lesznek azok az új hallgatók, akik szeptemberben magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában kezdhetik meg tanulmányaikat. Minden felvételt nyert hallgatónak gratulálunk! A leendő magyar állami ösztöndíjas hallgatók a beiratkozási lap aláírásával nyilatkoznak arról, hogy megismerték és vállalják a feltételeket.
Március 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje
2016. március 10.
Azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik 2013 februárjában magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben - mesterképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben - kezdték meg tanulmányaikat (vagy időközben erre a finanszírozási formára kerültek átsorolásra), az oklevélszerzési határidő 2016. március 31-én lejár.
Augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje
2015. július 7.
2015. augusztus 31. az oklevélszerzési határidő azon hallgatóknak, akik 2012 szeptemberében magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben kezdték meg tanulmányaikat.
A magyar állami ösztöndíjas képzés feltételei
2013. augusztus 1.
A magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgató a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény előírásai szerint meghatározott feltételek teljesítésére köteles, amelyek vállalásáról a felsőoktatási intézménybe való beiratkozáskor kell nyilatkoznia.
Változtak a magyar állami ösztöndíj feltételei
2013. július 11.
2013. június 1-jétől módosultak az állami ösztöndíj feltételei. Csökkent a kötelező hazai munkaviszony ideje, bővült a mentesítések köre, valamint a szerződés helyett nyilatkozatot tesznek szeptemberben az ösztöndíjas hallgatók.
Ösztönözni az itthoni munkavállalást
2012. október 16.
Az elmúlt hetekben, hónapokban sok szó esett a hallgatói ösztöndíjszerződésekről, amelynek pontos szabályai, feltételei talán még azok előtt a hallgatók előtt sem teljesen érthetőek, akik a szeptemberi beiratkozáskor aláírták. Erről faggattuk Stéger Csillát, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Főosztályának vezetőjét.
A tanulmányokért való felelősségvállalásra ösztönöz a hallgatói szerződés
2012. október 16.
A hallgatói szerződést a hallgatók jelentős része, az eddigi adatok alapján több mint 90 százaléka aláírta, elenyésző számú elsőéves döntött úgy, hogy inkább önerőből fizeti a költségeket. Cikkünkben részletesen foglalkozunk a hallgatói szerződés pontjaival.