Végső dokumentumpótlási határidő a felsőoktatási felvételiben

A  jelentkezők azokat a dokumentumokat, amelyeket június 5-ig nem tudtak benyújtani, legkésőbb 2013. július 10-ig pótolhatják elektronikusan: a beszkennelt változatok (jpeg, pdf, rtf formátumban) feltölthetők az e-felvételi rendszerébe.

Ezzel a lehetőséggel azok is élhetnek, akik korábban papír alapú jelentkezési lapot adtak be. Ehhez regisztrálniuk kell a honlapunkon, majd az e-felvételi belépéshez meg kell adniuk a felvételi azonosító számukat. Fontos, hogy a feltöltött dokumentum jól olvasható legyen.

Sorrendmódosítás

A felsőoktatási felvételi szabályok értelmében 2013. július 10-ig egyetlen alkalommal van lehetőség a jelentkezéskor megadott képzési sorrend megváltoztatására. Azok a felvételizők, akik mesterképzésre (is) jelentkeztek, a többiektől eltérően június 24-ig módosíthatják jelentkezési sorrendjüket!

Az e-felvételi felületén a belépést követően a Sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket. A módosított jelentkezési sorrend az elbírálást követően jelenik meg az e-felvételiben. A benyújtott kérelmek státuszát a Kérelmek menüpontban tudják nyomon követni a jelentkezők.

Fontos, hogy a sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére nincs mód.

Határidők:

2013. június 24.

  • A sorrendmódosítás határideje a mesterképzésre (is) jelentkezők számára.

2013. július 10.

  • A sorrendmódosítás határideje az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre jelentkezők számára.
  • Az adatmódosítás és dokumentumpótlás végső határideje (minden jelentkezőnek).

2013. július 24.

  • Ponthatárok várható kihirdetése.

Forrás: www.felvi.hu

Nyomtatás