Ez történik a felvételiben: már a postán vannak a regisztrációs csomagok

Az Oktatási Hivatal a napokban küldi ki a felsőoktatásba jelentkezők számára a regisztrációs csomagokat, amelyek többek közt tartalmazzák a jelentkezési adatokat, abban a formában, ahogyan azok a központi felvételi adatbázisba bekerültek. A csomagból a személyes információk mellett a megjelölt képzések és azok megfelelő sorrendje is leellenőrizhető. A jelentkezési adatok az e-felvételi felületén is elérhetők, azok esetleges javítása, a hiányzó információk és dokumentumok pótlása is történhet az e-felvételi rendszerében.

Minden felvételiző, aki érvényes jelentkezést nyújtott be a 2012 szeptemberében induló képzésekre, legkésőbb május végéig kap egy regisztrációs csomagot, amely tartalmazza a jelentkezési adatait.

Kivételt képeznek ez alól a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, valamint a tanári mesterképzésekre jelentkezők, akik - a jelentkezés sajátosságai miatt - a többiekhez képest később, június végéig kapják majd meg a regisztrációs csomagot.

A csomagban található regisztrációs levélben a személyes adatok mellett a jelentkezők megtalálják a megadott jelentkezési helyeket is abban a formában és sorrendben, ahogyan azok a központi felvételi nyilvántartásban szerepelnek. A regisztrációs levélben szereplő információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie! Ezek az információk a felvételi ügyintézési időszakában az e-felvételi felületén is elérhetők. Az e-felvételi rendszerét az adatok javítására, pótlására, az esetleges sorrendmódosításra azok a jelentkezők is használhatják, akik korábban jelentkezési lapot adtak be.

Azoknak a jelentkezőknek, akik az adat- és sorrendmódosításhoz nem szeretnék igénybe venni az e-felvételi rendszert, a megfelelő kérelmeket - amelyek a Felvi.hu Kérvénytárából érhetők el - kitöltve és aláírva kell beküldeniük az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest Pf. 1190 postacímre.

A regisztrációs csomag a jelentkezési adatok mellett tartalmazza a befizetett eljárási díjról szóló számlát is. Mindazok, akik a csomagot május végéig nem kapják meg, az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán jelezhetik!

Részösztöndíj: utólag megjelölhető a „K"-s finanszírozási forma

Amennyiben valaki egy alapképzési szakot (szakokat) csak az „A"-s, azaz állami ösztöndíjas finanszírozási formában jelölt meg, de vállalná az állami részösztöndíjas képzést is, akkor legkésőbb 2012. július 10-ig lehetősége van az adott szak (szakok) „K"-s formáját utólag megjelölni. Az újként megjelölt „K"-s képzéseknél azt is pontosan meg kell adni, hogy a jelentkezési sorrendben hol helyezkedjenek el. A kérelemhez formanyomtatvány a Felvi.hu Kérvénytárában található.

Fontos! Részösztöndíj csak a következő szakokon választható: műszaki, természettudomány, informatika képzési terület alapképzési szakjain, illetve a földmérő és földrendező mérnöki, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, a tájrendező és kertépítő mérnöki, vagy az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szakokon.

Azok a jelentkezők, akik a meghatározott szakokon az önköltséges, azaz „K"-s finanszírozási formát jelölték meg és pontszámuk alapján a legjobb eredményt elérők között lesznek, július 24. után a besorolási döntéssel együtt megkapják majd az állami részösztöndíjas hallgatói szerződést is. (A részösztöndíjról és a hallgatói szerződésről bővebb információ megtalálható a Felvi.hu oldalon.) A szerződés elfogadása nem kötelező, a jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a támogatásért cserébe vállalja-e a benne foglalt kötelezettségeket.

E-felvételi az ügyintézési időszakban

A Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszert, az ügyintézési időszakban - 2012. július 10-éig, a dokumentumpótlás végső határidejéig - minden jelentkező használhatja, azok is, akik korábban jelentkezési lapot adtak be. (A belépéshez nekik is regisztrálniuk kell a Felvi.hu-n, valamint a rendszer használatához szükségük lesz a felvételi azonosító számukra.)

Az e-felvételi ügyintézési felületén a személyes információk mellett a megjelölt képzések és azok megfelelő sorrendje is leellenőrizhető. (A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyszer van lehetőség, a dokumentumpótlás végső határidejéig, azaz 2012. július 10-éig.)

Ha szükséges, a személyes adatok az e-felvételiben egyszerűen és gyorsan javíthatók, nem kell a különböző kérelmek kitöltésével és postázásával bajlódni.

A hiányzó dokumentumok pótlása is történhet elektronikus úton, a beszkennelt változatok feltölthetők az e-felvételi rendszerbe, megspórolva ezzel egy újabb utat a postára.

Nyomtatás