Pótfelvételi ponthatárok csütörtökön

Augusztus 29-én hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu-n. A jelentkezők a ponthatárokról, a felvételi eredményéről emellett SMS-ben is értesítést kapnak, illetve a ponthatárokat okostelefonjukon is böngészhetik.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2013 szeptemberében induló képzések ponthatárait augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra a felvi.hu-n. A jelentkezők több felületről is értesülhetnek a felvételi ponthatárokról, illetve a felvételi eredményéről:

  • a Felvi nyitóoldaláról,
  • SMS-értesítésből (amennyiben megadták mobilszámukat),
  • okostelefonjukról (Android, iOS, Windows Phone).

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatárnak el kell érnie a jogszabályi minimum pontszámot, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 240, felsőoktatási szakképzésen 200, mesterképzésen 50 pont.

A jelentkezői adatok és összpontszámok is megnézhetők

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők a www.felvi.hu-ról elérhető e-felvételiben, valamint a személyes oldal Én felvim pontjában is megtekinthetik a központi nyilvántartásban szereplő adataikat. Emellett a felvételi összpontszámaikat is megtalálják az Én felvim Pontjaim menüpontjában. Az összpontszámok mellett a jelentkezők a pontszámítás részleteit is megtekinthetik.

(Forrás: www.felvi.hu)