Ugrás a tartalomhoz

Elérhető a kiegészítés, indul a felvételi eljárás

2013. február 3.

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése, elindult a felvételi eljárás: a felvételizők március 1-jéig adhatják be jelentkezésüket a 2013. szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőfokú szakképzésekre.

A 2013. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban 2013. február 1. és március 1. között lehet jelentkezést benyújtani.

A felvi.hu-n elérhető online Tájékoztatók egységes szerkezetben tartalmazzák a 2012. december 31-én nyilvánosságra hozott felvételi szabályokat és tudnivalókat, valamint az azóta, a Tájékoztatókhoz tartozó Hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat is. A december 31-én közzétett információk kiegészültek a felsőoktatási szakképzésekkel, az osztatlan tanárképzéssel, valamint a felsőoktatási intézmények pontosították minimális és maximális kapacitásukat. Egyéb módosítások, pontosítások is beépültek a szövegbe, ezért fontos, hogy a jelentkezők alaposan tanulmányozzák a Tájékoztatók szövegét, és ezek figyelembevételével jelentkezzenek.

Jelentkezni a szintén a www.felvi.hu-n elérhető e-felvételi rendszeren keresztül lehet. Az elektronikus jelentkezés használata kényelmes és hibamentes jelentkezést tesz lehetővé. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2013. március 1-jéig kell rögzíteni, majd március 11-ig hitelesíteni azt.

Aki papíron kíván jelentkezni, a jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. ügyfélszolgálatain, a megyei kormányhivataloknál és a képzést meghirdető felsőoktatási intézményeknél szerezheti be.

Egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának magyar állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor.

A felvételi eljárás alapdíja 9 000 Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ezen felül további két hely megjelölésére van lehetőség, amiért egyenként 2 000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

A felsőoktatási felvételi jelentkezésről bővebben a www.felvi.hu honlapon tájékozódhatnak:

(Forrás: www.felvi.hu)


ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra