Indul a keresztféléves felvételi

Október 15-ével kezdetét vette a keresztféléves felvételi eljárás, amelynek során a 2013 februárjában induló felsőoktatási képzésekre lehet jelentkezni. A jelentkezőnek egy hónapjuk van, hogy eldöntsék: melyik egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Újdonság, hogy a tudnivalókat és a meghirdetéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg.

Megkezdődött a jelentkezési időszak a 2013 februárban induló képzésekre. A keresztféléves felvételi eljárás során 2012. november 15-ig kell dönteniük a jelentkezőknek, hogy melyik egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni. A meghirdetett alapszakokra azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, a mesterképzésekre pedig azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2013 januárjában fejezik be tanulmányaikat és a végzettséget igazoló dokumentumaikat 2013. január 10-ig csatolni tudják a jelentkezésükhöz.

A keresztféléves eljárás során évek óta évek óta jelentős többségben vannak az elektronikusan jelentkezők: a 2012 februárjában induló képzésekre jelentkezők 80 százaléka elektronikusan, a Felviről elérhető e-felvételin keresztül nyújtotta be jelentkezését. A jelentkezés elektronikus módját választók egyre növekvő számával lépést tartva és alkalmazkodva a felmerülő igényekhez, idén az eljárás tudnivalói és a meghirdetett képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg a www.felvi.hu oldalon.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató elektronikus verziója ugyanúgy hivatalos tájékoztatásnak minősül, mint a korábban nyomtatott formában megjelent kiadvány.  Tartalma nem változott, a fejezetek a korábbi kiadványok logikája szerint épülnek fel, a meghirdetett képzések pedig az Egyetemek, főiskolák menüpontban találhatók.

Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2013. februárban induló képzések
A 2013 februárjában induló képzések meghirdetései
A keresztféléves eljárásról bővebben a Felvin
E-felvételi a felvi.hu-n
Az online Tájékoztatóról bővebben a Felvin

Akiknek nem áll módjukban elektronikusan jelentkezni, a papír alapú jelentkezési lapokat beszerezhetik a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, illetve az Educatio Nonprofit Kft., valamint az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán.

Nyomtatás