Keresztféléves felvételi: ez történik a határidő után

A jelentkezési határidőt követően megkezdődik a benyújtott jelentkezések és jelentkezői adatok feldolgozása. A Felvi.hu-ról elérhető e-felvételi rendszerében egy rövid átállást követően zajlik tovább a felvételi ügyintézés.

Hitelesítés

Ahhoz, hogy a benyújtott jelentkezés érvényes legyen, a jelentkezőnek - ha még nem tette meg - hitelesítenie kell a jelentkezését. Ez történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételiből letölthető hitelesítő adatlapot kell kinyomtatva és aláírva beküldeni az Oktatási Hivatal (1443 Budapest, Pf. 220) postacímére. Az Ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2013. november 25.

A hitelesítésről bővebben a Felvételi tájékoztatóban olvashat.

Ügyintézés

A felvételi eljárás jelentkezést követő szakaszában – várhatóan december elejétől – ügyintézési funkciók érhetők majd el az e-felvételiben. Így az adatok feldolgozottságának függvényében lehetőség lesz adatmódosításra, a jelentkezési sorrend egyszeri módosítására, dokumentumpótlásra illetve betekintésre a személyes adatokba, jelentkezésekbe, pontszámokba.

Figyelem! A 2014. évi keresztféléves felvételi eljárás során nem küldenek regisztrációs levelet, e helyett a jelentkező a Felvi.hu-n, az e-felvételiben tudja nyomon követni a jelentkezéseinek, dokumentumainak és kérvényeinek pillanatnyi állapotát, majd a pontszámítás indulásakor az egyes jelentkezési helyein elért pontjait;  illetve a ponthatárok megállapítását követően ezen a saját online felületén éri el a besorolási döntést, melyet igény szerint magának letölthet, kinyomtathat.

 

Hiányzó dokumentumok pótlása

Az olyan, pontszámításhoz szükséges csatolandó dokumentumok beküldéséről (pl. többletpontokra jogosító igazolások, a középiskolai bizonyítvány, illetve egyéb dokumentum-igazolások), amelyek még nem álltak rendelkezésre a jelentkezés benyújtásakor, a jelentkezőnek kell gondoskodnia!

Azon dokumentumok másolatait, amelyek a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak a jelentkező rendelkezésére, legkésőbb 2014. január 9-ig kell benyújtani.

Itt találhat további információkat a dokumentumpótlásról.

Adat- és sorrendmódosítás

A felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2014. január 9-ig van lehetőség. Eddig a határidőig van továbbá lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, ami alapján a felvételiző a jelentkezéseit rangsorolta. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra a jelentkező nem vehető fel, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölte.

Aki meggondolta magát és már nem szeretne valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, annak  a sorrend módosítása helyett előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – kizárását – választania. Ez nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség.

Az adat- és sorrendmódosításról itt olvashat bővebben.

www.felvi.hu

Nyomtatás