Keresztféléves eljárás: elindult az e-ügyintézés

Már elérhetők az E-felvételi e-ügyintézési funkciói honlapunkon. A keresztféléves jelentkezők ezen keresztül 2015. január 8-ig éjfélig ellenőrizhetik és módosíthatják adataikat, lehetőségük van a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására, valamint dokumentumpótlásra. Fontos, hogy mindenki átnézze, hogy helyesen szerepelnek-e az adatai!

Adatok ellenőrzése

A 2015. februárban induló képzésekre jelentkezők a honlapunkon található E-felvételi történő belépés után megtalálják a felületen a felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat, amelyeket ellenőrizniük kell. Amennyiben valamely adatok nem helyesen szerepel, az ügyintési funkciók segítségével tudják azt javítani.

Az E-felvételi egyes menüpontjaiban a felvételizők minden megadott adatukat ellenőrizhetik, és – ha szükség van rá - módosíthatják. A Hivatalos iratok menüpontból elérhető Jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve átnézhetik azokat, és ezt az oldalt elmenthetik, vagy ki is nyomtathatják maguknak. A Jelentkezői státuszlap az eljárás során folyamatosan elérhető lesz.

A felvételizők regisztrációs levelet nem kapnak: jelentkezéseik, dokumentumaik és kérvényeik állapotát kizárólag az E-felvételiben tudják nyomon követni. A pontszámítás indulásakor pedig megnézhetik az egyes jelentkezési helyein elért pontjaikat, illetve a ponthatárok megállapítását követően ezen a saját online felületen érik el a besorolási döntést.

Dokumentumpótlás

A felvételizőknek ellenőrizniük kell azt is, hogy minden jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttek-e, mert az esetleges pótlás szükségességéről külön értesítést nem kapnak. Ha van még hiányzó dokumentum, azt minél hamarabb, de legkésőbb január 8-ig fel kell tölteniük. (Akiknek az elektronikus benyújtásra nincs lehetőségük, postán is küldhetik a dokumentummásolataikat az Oktatási Hivatal címére: 1443 Budapest, Pf. 220.)

Sorrendmódosítás

Szintén 2015. január 8-ig van továbbá lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizők preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra sikertelennek számít a jelentkezés.

Akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, azoknak a sorrend módosítása helyett előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – törlését – választaniuk. Ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba, és így arra van még lehetőség.

Nyomtatás