A Felsőoktatási Tervezési Testület

A Felsőoktatási Tervezési Testület az oktatásért felelős miniszter felsőoktatás fejlesztési kérdésekben közreműködő véleményező és javaslattevő testülete. A Felsőoktatási Tervezési Testület arról ad véleményt, hogy munkaerőpiaci, foglalkoztatási szempontból indokolt-e a szak felsőoktatási képesítési jegyzékbe történő felvétele.

A Felsőoktatási Tervezési Testület tagjai

A Testület tagjainak megbízatása lejárt, az új tagok delegálása jelenleg folyamatban van.

 

A Felsőoktatási Tervezési Testület titkársági feladatait az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Engedélyezési és Nyilvántartási Osztálya látja el. A Titkárság a felsőoktatási intézmények szaklétesítési kérelmeit hivatali kapun keresztül (ennek esetleges átmeneti hiánya vagy működési zavara esetén postai úton a 1363 Budapest, Pf. 19. címre küldve, egy eredeti példányban), valamint elektronikus formában, az ftt@oh.gov.hu címen várja.

Bővebb információ az alap- és mesterképzési szakok létesítésének menetéről itt érhető el: Alap- vagy mesterképzési szak, nemzetközi közös képzés, valamint szakirány létesítése.

A felsőoktatási szakképzés létesítésével kapcsolatos tudnivalók pedig itt érhetők el: felsőoktatási szakképzés létesítése.

Nyomtatás

CÍMKÉK

felsőoktatás