Legyél a mi duális hallgatónk!

Felsőoktatási tanulmányok és vállalati gyakorlatszerzés egyszerre?
Igen, lehetséges!

Az Oktatási Hivatal az Óbudai Egyetemmel együttműködve 2016 őszén indította el duális képzését a mérnökinformatikus alapképzés hallgatói számára.
A 2018/2019-es tanévtől pedig már a mérnökinformatikus (angol nyelven) mesterképzési szakra felvételt nyert hallgatókat is várjuk gyakornoki programunkra.

Mi a duális képzés lényege?

Egy olyan képzési forma, amely során már az egyetemi éveid alatt megismerkedhetsz a vállalati környezettel, és az órán tanultakat akár már másnap „élőben" is alkalmazhatod, hiszen a gyakorlati feladatok tanmenetét az elméleti képzésedhez igazítjuk.

Előnyei:

  • megismerhetsz különböző informatikai rendszereket, adatbázisokat, bekapcsolódhatsz honlapjaink fejlesztésébe, üzemeltetésébe,
  • végig követheted, sőt aktív részese lehetsz egy-egy projekt megvalósításának, az igényfelméréstől kezdve a tervezésen át egészen a létrehozásig,
  • nemcsak diplomát, hanem többéves gyakorlati tapasztalatot szerzel, ami versenyelőnyt biztosít számodra a munkaerőpiacon.

Kik vagyunk?

Az Oktatási Hivatal egyszerre van jelen a köz- és felsőoktatási intézmények mindennapi életében, a diákok továbbtanulásánál, a hallgatók tanulmányaiban, illetve a nyelvvizsgázók, vagy a pedagógiai továbbképzéseken részt vevő tanárok ügyeinek intézésénél.

Informatikai csapatunk a Hivatal hatékony működését biztosító informatikai rendszerek tervezésével, fejlesztésével, üzemeltetésével foglalkozik.

Az általunk fenntartott rendszerek nagyon széles felhasználói kört érintenek: számos olyan kulcsfontosságú állami terület van, amely a mi fejlesztésünk, üzemeltetésünk, informatikai támogatásunk nélkül nem működne:

  • a jogszabályokban előírt adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése,
  • a felsőoktatásba jelentkezők körében jól ismert, saját fejlesztésű E-felvételi,
  • a 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert Felsőoktatási Információs Rendszer,
  • a köz- és felsőoktatási főosztályok szakmai igényeinek megfelelő összes fejlesztési és üzemeltetési informatikai tevékenység.

Miért minket válassz?

Informatikai csapatunkban mindig is dolgoztak egyetemi hallgatók, akik később munkavállalóként csapatunk tagjává váltak. Nem titkolt szándékunk, hogy tanulmányaik befejeztével a duális képzésben résztvevők is munkatársaink legyenek.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Amennyiben az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus alapképzési szakra vagy a mérnökinformatikus (angol nyelven) mesterképzési szakra adtad be jelentkezésedet, akkor a dualisjelentkezes@oh.gov.hu e-mail-címre küldd el jelentkezési lapodat és Europass önéletrajzodat.

Jelentkezési határidő: 2018. június 8.

Hogy jobban megismerjünk, személyes beszélgetésre várunk, ahol Te is felteheted nekünk kérdéseidet. Az interjú időpontjáról legkésőbb 2018. június 29-ig e-mailben értesítünk. Az interjú eredményéről 2018. július 6-ig kapsz értesítést, szintén e-mailben.

Várjuk jelentkezésed!

Oktatási Hivatal

Nyomtatás