Hasznos információk

Duális képzési minősítési eljárás, duális képzési megállapodások nyilvántartási eljárásai

A felsőoktatási intézmény által folytatható alap- vagy mesterképzés duális képzéssé minősítéséről a felsőoktatási intézmény és a partnerszervezet által kötött duális képzési megállapodás alapján a Duális Képzési Tanács (DKT) dönt.

A DKT által minősített duális képzési megállapodásokat az Oktatási Hivatal nyilvántartja. A nyilvántartott duális képzési megállapodásokban bekövetkezett változásokat, a megállapodás megszűnését az Oktatási Hivatal a felsőoktatási intézmény kérelmére vezeti át a nyilvántartásban.

A duális képzéssé minősítésre, a felsőoktatási intézmény által megkötött duális képzési megállapodás nyilvántartásba vételére, a nyilvántartásba vett duális képzési megállapodások adatainak változására vagy megszűnésére vonatkozó eljárásokkal kapcsolatos tájékoztatás és adatlapok itt érhetők el: duális képzési megállapodások nyilvántartásba vétele, módosítása, törlése.

A DKT minősítését igénylő kérelmek benyújtási határideje

Felhívjuk a felsőoktatási intézmények figyelmét, hogy a Duális Képzési Tanács minősítési döntésének minden esetben meg kell előznie a képzés tervezett indítását. Ennek megfelelően a DKT ülésein és elektronikus szavazásain kizárólag jövőre vonatkozó, tehát a Tanács döntését követő félévtől kezdődő megállapodásokat tudunk a tanácstagok elé terjeszteni.

Kérjük, hogy a partnerszervezetekkel folytatott egyeztetési folyamatban, továbbá a DKT minősítését igénylő duális képzési megállapodások véglegesítésekor, valamint a minősítésre irányuló kérelmek és mellékleteik hivatali kapun történő beküldésekor vegyék figyelembe az ülések tervezett időpontjait. A DKT ülésterve elérhető itt: Duális Képzési Tanács.

A DKT ügyrendjében előírt határidők alapján kérjük, hogy a DKT minősítését igénylő megállapodásokat, valamint a kérelemhez tartozó további dokumentumokat, mellékleteket úgy szíveskedjenek elektronikus formában, hivatali kapun keresztül („OHKER" rövid hivatali névre) megküldeni, hogy az iratok legkésőbb az ülések/elektronikus szavazások kezdőnapját megelőző 15. munkanapig megérkezzenek az Oktatási Hivatal részére.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

GYIK - Intézményeknek
GYIK - Partnerszervezeteknek
GYIK - Jelentkezőknek

A Duális Képzési Tanács Titkárságának elérhetőségei

A duális képzéssel kapcsolatos kérdéseket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Oktatási Hivatal, Felsőoktatási Engedélyezési és Nyilvántartási Osztály

1122 Budapest, Maros utca 19-21.

Központi e-mail: dualis {kukac} oh.gov.hu

A duális képzéssé minősítésre vonatkozó eljárásokkal kapcsolatos tájékoztatás és adatlapok, valamint az egyes felsőoktatási intézmények ügyintézők közötti megosztását tartalmazó táblázat itt érhető el: duális képzési megállapodások nyilvántartásba vétele, módosítása, törlése.

Nyomtatás