A duális képzésről

Duális képzés az agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, vagy természettudomány képzési területeken indított, gyakorlatigényes alap- és mesterképzési szakokon, valamint szociális munka alapképzési szakon folytatható.

A duális képzésben a hallgató a felsőoktatási tanulmányai mellett vállalja, hogy minősített duális szakmai gyakorlóhelyeknél a képzési idő alatt gyakorlatot végez. Ennek eredményeként munkatapasztalatot szerez, és szakmai kompetenciáit már a képzés alatt megerősíti. Így a duális képzésben részt vevő hallgató amellett, hogy nappali tagozatos hallgatóként valamely főiskolán vagy egyetemen folytatja tanulmányait, egy szakmai gyakorlóhelyen (partnerszervezetnél) a képzés teljes ideje alatt rendszeres szakmai gyakorlatot végez, valamint megszerzi a céges igényeknek megfelelő szaktudást.

A duális képzésben a felsőoktatási intézménnyel közösen kialakított gyakorlati tanterv alapján a szakmai gyakorlóhelyek saját igényeik szerint képzik a hallgatót, és profiljuknak megfelelően támogatják, gyakorlati ismeretekkel bővítik, kiegészítik a hallgató intézményi képzését. Ezáltal kinevelik esetleges jövőbeli munkavállalóikat, akik a diplomaszerzést követően azonnal teljes értékű munkavállalók lehetnek.

Országszerte körülbelül 950 partnerszervezet, 27 felsőoktatási intézmény alap- és mesterképzései indulnak duális formában, kizárólag nappali munkarendben, magyar és angol nyelven egyaránt.

Részletes információ:

Tájékoztató felvételizőknek

Tájékoztató intézményeknek

Tájékoztató partnerszervezeteknek

Nyomtatás