EYCA Kiválósági Díjat nyert az Oktatási Hivatal

Magyarországon először az Oktatási Hivatal (OH) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködése nyerte el az EYCA (European Youth Card Association) Kiválósági Díjat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a XXXIII. EYCA Éves Konferenciájának zárónapján, 2017. június 3-án került sor, Belgrádban.

Az EYCA legtekintélyesebb rendezvényén több mint száz nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság, az Európai Tanács is képviseltette magát. Az esemény kiemelt jelentőségét jelzi, hogy a tisztújítás mellett - ahol Magyarország is elnökségi tagságot szerzett - a 30 éves fennállását ünnepelte a szervezet. Az Oktatási Hivatal és a HÖOK együttműködése kapta a jubileumi gálaest első díját, fenntarthatóság kategóriában, a diákkedvezmény szolgáltatások terén az elmúlt egy évben elért látványos fejlődéséért. Az elismerés bizonyítéka annak, hogy a diákkedvezmény rendszer nemzetközi szinten is egyedülálló.

Az EYCA, azaz a European Youth Card Association (Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 36 európai ország kedvezményrendszerre épülő ifjúsági kártya szervezetét képviseli. Az EYCA által fiatalok milliói juthatnak kedvezményekhez a legkülönbözőbb területeken. Az EYCA magyarországi tagszervezete az Oktatási Hivatal, amely a diákkedvezmények szervezését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája bevonásával látja el. A két szervezet 2016. július 12-én, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) hivatalos megnyitóján írta alá a diákigazolvánnyal kapcsolatos megállapodást.

A 2012-től kiadott új típusú diákigazolványok EYCA kártyák is egyben, így minden új típusú diákigazolvánnyal rendelkező diák számára automatikusan elérhetők az EYCA kedvezmények is.

(Fotó: www.eyca.org)

Nyomtatás

CÍMKÉK

eyca